Έξι ετών κορίτσι Βιετνάμ έπεσε σε κώμα για 1 μήνα από το ξύλο που έφαγε γιατί οι γονείς του έγιναν Χριστιανοί

Freepen.gr - Ένα κορίτσι ηλικίας έξι ετών, η Phouc, στο Βιετνάμ χτυπήθηκε άγρια ​​επειδή οι γονείς του αποφάσισαν να ακολουθήσουν τον Χριστό, σύμφωνα με το παρατηρητήριο Open Doors του Ηνωμένου Βασιλείου όπως αναφέρει το ICC.

Οι γονείς της Phouc αποφάσισαν πρόσφατα να σταματήσουν την πρακτική της λαϊκής λατρείας του χωριού και να ακολουθήσουν τον Ιησού. Αυτό εξόργισε τις τοπικές αρχές. Παρά τις προσπάθειες των χωρικών να τους ζητήσουν να παραιτηθούν από την πίστη τους, αυτή η οικογένεια αρνήθηκε.

Οι χωρικοί τελικά ήρθαν στο σπίτι τους έχοντας την ίδια απαίτηση. Η οικογένεια άρχισε να χλευάζεται, να ξυλοκοπείται και να σέρνεται στο βραχώδες έδαφος για περισσότερο από δύο ώρες. Μόλις έφτασε στην είσοδο του χωριού, ζητήθηκε από τους γονείς της Phouc να φύγουν. Μέλη της εκκλησίας τους τους πήγαν σε ένα κοντινό νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκαν σε θεραπεία για τρεις ημέρες.

Οι επιτιθέμενοι χτύπησαν τη μικρή στο κεφάλι και στο στομάχι. Το παιδί αρρώστησε και είχε σοβαρό πόνο στο κεφάλι και το στομάχι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου έπεσε σε κώμα για ένα μήνα. Ακόμη και όταν τελικά ξύπνησε, δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τους γονείς του.

Σύμφωνα με τον πάστορα της οικογένειας, η πίστη τους είναι ισχυρή και στρέφονται στο Θεό για να περάσουν τη δοκιμασία, αλλά παραδέχτηκε ότι ήταν «εξαιρετικά δύσκολο» να ζήσουν υπό τόσο έντονη πίεση και αντίσταση. Το νεαρό κορίτσι μπερδεύεται και δεν καταλαβαίνει γιατί κάτι τέτοιο συμβαίνει σε αυτήν.

Ο πάστορας της οικογένειας παρενέβη, έτσι οι τοπικές αρχές τους επέτρεψαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, οι χωρικοί συνέχιζαν να τους απειλούν και να τους καταριώνται λόγω της καινούργιας πίστης τους στον Χριστό.

Κάθε μέρα είναι σαν «βασανιστήρια» για αυτούς. Αν και η χάρη και η αγάπη του Θεού τους ενδυναμώνει, η ζωή τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Η Αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) χαρακτήρισε το Βιετνάμ το 2019 ως "χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος", δεδομένης της συνεχιζόμενης θρησκευτικής δίωξης της κομμουνιστικής κυβέρνησης. Οι χριστιανοί, ιδίως εκείνοι που ανήκουν σε εθνοτικές μειονότητες, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις και παρενόχληση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail