Μόσχα και Αγκυρα συζητούν τη συμπαραγωγή των Su-35 σε "πνεύμα αλληλεγγύης"

Freepen.gr - Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Μόσχα και η Άγκυρα συζητούν την κοινή παραγωγή ρωσικών αεροσκαφών Su-35 και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

"Οι επισκέπτες μας από την Τουρκία άρχισαν να εξοικειώνονται με τα επιτεύγματα της ρωσικής βιομηχανίας κατασκευής αεροσκαφών, παρακολουθούσαν το πρόγραμμα πτήσεων. Τους παρουσιάσαμε τα μαχητικά πολλαπλών σκαφών SU-35, το μαχητικό SU-57 πέμπτης γενιάς κατά τη διάρκεια του προγράμματος" - δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το Σπούτνικ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά από συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε στη Ρωσία την Τρίτη για μια επίσκεψη εργασίας για να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πούτιν και να παρακολουθήσει το διεθνές αεροδιαστημικό και διαστημικό σαλόνι MAKS-2019 στο Ζουκόφσκι, νοτιοανατολικά της Μόσχας.

"Θέλουμε να συνεχίσουμε την αλληλεγγύη μας [σε σχέση με τη Ρωσία] σε πολλούς τομείς της αμυντικής βιομηχανίας, μπορεί να είναι σε επιβατηγά ή μαχητικά αεροσκάφη. Το όλο θέμα είναι το πνεύμα αλληλεγγύης", δήλωσε ο Ερντογάν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail