Αύριο ξεκινά η παράδοση της δεύτερης παρτίδα S-400: Οι ΗΠΑ ακόμη...σκέπτονται τις κυρώσεις

Freepen.gr - Οι παραδόσεις για τη δεύτερη συστοιχία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 θα ξεκινήσει την Τρίτη, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Άμυνας Hulusi Akar. Το πρώτο μέρος της παράδοσης S-400 ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου μετά από 30 αεροπορικές πτήσεις μεταφοράς του υλικού των S-400 υλικού στην πρωτεύουσα Άγκυρα από τη Ρωσία ως μέρος της αρχικής παρτίδας.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, το δεύτερο μέρος της αποστολής θα παραδοθεί και πάλι στην αεροπορική βάση Mürted στην Άγκυρα.

Μετά από παρατεταμένες προσπάθειες για την αγορά ενός συστήματος αεράμυνας από τις ΗΠΑ χωρίς επιτυχία, η Άγκυρα υπέγραψε σύμβαση το 2017 για να αγοράσει τα ρωσικά S-400. Η παραλαβή των συστημάτων οδήγησε επίσης στην έξοδο της χώρας από το πρόγραμμα των F-35 και την ακύρωση της παράδοσής τους στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail