Πανέμορφες εικόνες της Γης από τον ινδικό πύραυλο Chandrayaan 2 ενώ κατευθύνεται στη Σελήνη

Freepen.gr - Η Υπηρεσία Διαστήματος της Ινδίας (ISRO) δημοσίευσε τις πρώτες εικόνες της Γης, τις οποίες έχει τραβήξει ο ισχυρός της πυραύλος, Chandrayaan 2 καθώς ταξιδεύει μέχρι το φεγγάρι.

Ο πυραύλος μήκους 44 μέτρων δεν έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί στην επιφάνεια του σεληνιακού χώρου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, ωστόσο η υπηρεσία δημοσίευσε ένα σύνολο πέντε εκπληκτικών εικόνων της Γης, που λήφθηκαν από απόσταση περίπου 5.000 χιλιομέτρων, από την κάμερα LI4 στον Chandrayaan 2 αφού εκτοξεύθηκε στις 22 Ιουλίου.

"Οι εικόνες είναι κρυστάλλινες και το (διαστημικό) σκάφος είναι απόλυτα φυσιολογικό. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την αποστολή μέχρι στιγμής", δήλωσε ο πρόεδρος της ISRO K Sivan στο NDTV. Οι εικόνες υποδεικνύουν επίσης ότι το Lander θα λειτουργήσει όπως αναμένεται κατά τη διάρκεια των "15-τρομακτικών στιγμών όταν θα εισέρχεται για τη προσελήνωση", πρόσθεσε ο Sivan.



Αφού αγγίξει την επιφάνεια της Σελήνης, θα αναπτυχθεί ένας μικρό όχημα ηλιακής ενέργειας, το Pragyan. Κατά τη διάρκεια των 14 ημερών ζωής του, το Pragyan αναμένεται να ταξιδέψει μισό χιλιόμετρο από το χώρο προσγείωσης και να τραβήξει φωτογραφίες και να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την σεληνιακή επιφάνεια για να τα στείλει πίσω στη Γη.







Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail