Ο "τρελός" Τζόνσον κάνει αυτό που έντεχνα απέφευγε η Μέι: Η ΕΕ γνωρίζει ότι το Brexit είναι μεγάλο πλήγμα

kalhh / pixabay
Όταν η Βρετανία δήλωσε Brexit και μπήκε η πρώτη προθεσμία τέλη Μαρτίου του 2019 η ΕΕ πέρασε στο Plan B, που έλεγε ότι δήθεν με συζητήσεις, δήθεν με καθυστερήσεις, δήθεν δεν τα βρίσκουμε, αλλά μπορεί να τα βρούμε, θα πάμε σε παρατάσεις επί των παρατάσεων και η Βρετανία θα συνεχίσει να είναι στην ΕΕ.

Ελένη Παπαδοπούλου

Όσο και να το παίζει η ΕΕ ότι στο θέμα έχει το πάνω χέρι, η αλήθεια είναι πως γνωρίζει πολύ καλά ότι το Brexit είναι μεγάλο πλήγμα για αυτήν. Και είναι πλήγμα πρώτον γιατί σε οικονομικό επίπεδο χάνει περίπου 12 δις ετησίως που ήταν η εισφορά της Βρετανίας, το οποίο είτε θα οδηγήσει σε περικοπές των πλουσιοπάροχων μισθών και προνομίων των υπαλλήλων της, είτε θα οδηγήσει σε ξεζούμισμα των υπολοίπων κρατών-μελών, κάτι που θα ενισχύσει το αντί-ΕΕ πνεύμα.

Το χειρότερο όμως είναι πως χάνει σε αξιοπιστία καθώς το παράδειγμα της Βρετανίας μπορούν να το ακολουθήσουν ουκ ολίγες χώρες, οι οποίες δεν είναι διατεθειμένες να χορεύουν ως μαριονέτες των Βρυξελλών. Αρχής γενομένης της άλλης μεγάλης δύναμης, της Ιταλίας.

Αφού λοιπόν υπολόγιζαν στις καθυστερήσεις και η Μέι έπαιζε πάρα πολύ καλά το ρόλο της, "ναι, το συζητώ, μήπως αυτό και εκείνο και το άλλο, και όχι, μα γιατί, δώστε μία-δύο-τρεις παρατάσεις κτλ", στη Βρετανία την πήραν χαμπάρι ότι δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το δημοψήφισμα και την έστειλαν αδιάβαστη.

Ο "τρελός" Τζόνσον κάνει απλά αυτό για το οποίο έλαβε εντολή από το λαό, το Brexit. Είτε συμφωνούν είτε όχι οι Βρυξέλλες και τα ΜΜΕ τους οι Αγγλοι θα φύγουν. Εδώ το "δημοκρατικο" τόξο και τα "δημοκρατικά" ΜΜΕ όλως περιέργως αντιτίθενται στον Τζόνσον που εφαρμόζει τις αποφάσεις ενός δημοκρατικού δημοψηφίσματος και όχι των Βρυξελλοφασιστών. Και αντί να τον επαινούν, αφού τόοοσο τους αρέσει η δημοκρατία, τον χλευάζουν. Για να αντιλαμβανόμαστε τί σημαίνει δημοκρατία για την ΕΕ και τους λακέδες της.

Όσοι γνωρίζουν τους Βρετανούς θα πρέπει να ξέρουν ότι είναι προετοιμασμένοι για την έξοδο, με ή χωρίς συμφωνία και σκασίλα τους, την επόμενη μέρα από το δημοψήφισμα. Μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας.

Οι απειλητικές τσιρίδες των ευρωλάγνων για τα περί συντέλειας του βρετανικού κόσμου, που έχει το νόμισμα του και συμμαχίες με τον αγγλοσαξωνικό άξονα του πλανήτη ειναι για γέλια. Και θα δούμε φυσικά πολύ σύντομα, μετά το Brexit, η ΕΕ να σέρνεται για συμφωνία με την Βρετανία, γιατί φυσικά την συμφέρει να την έχει δίπλα της και όχι απέναντι της.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail