Μια κοινωνία δεν ευημερεί όταν υπάρχουν πλούσιοι που δεν πληρώνουν φόρους

ptrabattoni / pixabay
Μια κοινωνία δεν ευημερεί όταν υπάρχουν πλούσιοι που δεν πληρώνουν φόρους αλλά όταν και οι πιο φτωχοί της μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Θεωρεί κανείς ότι οι πολυεθνικές δεν έχουν αρκετά κέρδη; Τι ισχυρίζεται ο νεοφιλευθερισμός; Ότι αν ο επιχειρηματίας δεν πληρώνει φόρους, θα δημιουργήσει καλές δουλειές.

Και όμως οι πολυεθνικές δεν πληρώνουν φόρους αλλά ψάχνουν διαρκώς μέρη με το χαμηλότερο εργατικό κόστος. Ωστόσο θέλουν καταναλωτές που να μην πληρώνουν οι ίδιοι αλλά να μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους!

Η ευημερία έρχεται από επιχειρηματίες που έχουν συμφέρον από τη συνολική ανάπτυξη της χώρας; από ένα συνδυασμό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κράτους που έχουν ένα κοινό στόχο: την ευημερία ενός έθνους. Στην Ελλάδα βέβαια κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την ευημερία των τραπεζιτών αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail