Μια κοινωνία δεν ευημερεί όταν υπάρχουν πλούσιοι που δεν πληρώνουν φόρους

ptrabattoni / pixabay
Μια κοινωνία δεν ευημερεί όταν υπάρχουν πλούσιοι που δεν πληρώνουν φόρους αλλά όταν και οι πιο φτωχοί της μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Θεωρεί κανείς ότι οι πολυεθνικές δεν έχουν αρκετά κέρδη; Τι ισχυρίζεται ο νεοφιλευθερισμός; Ότι αν ο επιχειρηματίας δεν πληρώνει φόρους, θα δημιουργήσει καλές δουλειές.

Και όμως οι πολυεθνικές δεν πληρώνουν φόρους αλλά ψάχνουν διαρκώς μέρη με το χαμηλότερο εργατικό κόστος. Ωστόσο θέλουν καταναλωτές που να μην πληρώνουν οι ίδιοι αλλά να μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους!

Η ευημερία έρχεται από επιχειρηματίες που έχουν συμφέρον από τη συνολική ανάπτυξη της χώρας; από ένα συνδυασμό ιδιωτικής πρωτοβουλίας και κράτους που έχουν ένα κοινό στόχο: την ευημερία ενός έθνους. Στην Ελλάδα βέβαια κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε την ευημερία των τραπεζιτών αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.