Τι αριστεία υπερασπίζεται η ΝΔ και ποια αξιολόγηση θα μας πουλήσει, όταν επιτρέπει τέτοιες τακτικές στα γραφεία των βουλευτών της;

Είπαμε θα λέμε και τα μπράβο στην κυβέρνηση, αλλά θα κριτικάρουμε όμως και τα στραβά. Ο κ.Γεωργιάδης προσέλαβε ως διευθυντή στο γραφείο του τον κ. Θεοδωράτο, έναν πολύ αξιόλογο και διαβασμένο άνθρωπο, όπως είδα στα κοινωνικά δίκτυα, ο οποίος είναι απόφοιτος Λυκείου. Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό, αφού ο άνθρωπος έχει ανοίξει όπως φαίνεται πολύ περισσότερα βιβλία από πολλούς αποφοίτους πανεπιστημίων, Παντείων και Χαροκοπείων και διαθέτει κριτική σκέψη μεγαλύτερη από πολλούς με μεταπτυχιακά σις ευρωπαϊκές νεολαίες, τα social studies και τις πολιτικές επιστήμες. Τουλάχιστον από αυτά που διαβάζω σε όσους τον παρακολουθούν. Δεν έχω προσωπική άποψη.

Ελένη Παπαδοπούλου

Το να πληρώνεται όμως ως ΠΕ, ενώ το τυπικό του προσόν είναι ΔΕ (ΦΕΚ 1ο σχόλιο), συνιστά διάκριση απέναντι στο νόμο. Όσο εξαιρετικός και να είναι το μισθολογικό στο Δημόσιο για μετακλητούς και "αμετάκλητους", στηρίζεται στα τυπικά προσόντα. Αλλιώς πληρώνεται ο απόφοιτος Λυκείου, αλλιώς ο απόφοιτος Πανεπιστημίου. Ας πούμε ότι πρόκειται για την πρώτη και βασική αξιολόγηση, που η ΝΔ έχει κάνει σημαία.

Είδα σε μία συζήτηση ότι ο κ. Γεωργιάδης επικαλέστηκε κάποιο νόμο του Σύριζα, κάποιοι άλλοι είπαν ότι ήταν νόμος του 2011. Ουδεμία σημασία έχει, αφού ουδείς εκ των πολιτικών ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει το δίκαιο και το ηθικό. Κατανοούμε ότι ουκ ολίγοι Καρανίκες κατοικοεδρεύουν σε πολιτικά γραφεία και λαμβάνουν αποδοχές αντιστρόφως ανάλογες των προσόντων τους (δεν μιλώ για τον κ. Θεοδωράτο). Κατανοούμε επίσης ότι οι Καρανίκες είναι απαραίτητο αξεσουάρ της σοσιαλοδημοκρατίας και της συριζίλας.

Αυτό που δεν κατανοούμε είναι τί αριστεία υπερασπίζεται η ΝΔ και τί αξιολόγηση σκοπεύει να μας πουλήσει, όταν επιτρέπει τέτοιες τακτικές στα γραφεία των βουλευτών της. Γιατί έχω μία εντύπωση ότι αυτή η περίπτωση δεν είναι η μοναδική.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail