Ισχυρή ισλαμιστική ομάδα που εξόπλιζαν κάποτε οι ΗΠΑ φαίνεται ότι διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη - Τι συνέβη

Freepen.gr - Η ισλαμιστική ομάδα, Jaysh Al-Izza, φέρεται να διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη μετά από μια σειρά ηττών από τις δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη βόρεια Hama και στο νότιο Idlib.

Σύμφωνα με αναφορές της σελίδας almasdarnews, η ομάδα που κάποτε απολάμβανε την στήριξη των Η.Π.Α. διαλύεται από μόνη της επειδή έχασε πολλούς μαχητές και το μεγαλύτερο μέρος των όπλων της ως αποτέλεσμα της πρόσφατης μάχης της Hama.

Η Jaysh Al-Izza είχε αρχικά την έδρα του στις βόρειες πόλεις Hama Kafr Zita και Al-Latamnah, πριν ο Αραβικός Στρατός της Συρίας ανακοίνωσε την απελευθέρωση αυτών των περιοχών την Παρασκευή.

Εάν τελικά οι πληροφορίες αυτές αποδειχθούν αληθινές, αυτό θα αποτελούσε σημαντική απώλεια για τις ισλαμιστικές δυνάμεις, καθώς η Jaysh Al-Izza υπήρξε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες στη βορειοδυτική περιοχή της Συρίας.

Προηγουμένως, η Jaysh Al-Izza ήταν μια από τις λίγες ομάδες που εξοπλίστηκαν με τους αντιαρματικούς βλήτους TOW που κατασκευάστηκαν στις Η.Π.Α. Ωστόσο, η Ουάσινγκτον αργότερα απέσυραν την υποστήριξή τους από τη συγκεκριμένη ομάδα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail