Σαν κακομαθημένο ο Τραμπ πείσμωσε με το ΟΧΙ της Δανής πρωθυπουργού για τη Γροιλανδία κι ακύρωσε τη συνάντησή τους

Freepen.gr - Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ακύρωσε τη συνάντηση με τη Δανή πρωθυπουργό μετά τα σχόλια της τελευταίας σχετικά με την απροθυμία της πώλησης της πλούσιας σε πόρους Γροιλανδίας, κάτι που ο πρώτος επιθυμούσε πάρα πολύ.

Ο Trump ευχαρίστησε τη Mette Frederiksen (ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο διαδεχόμενη τον Lars Løkke Rasmussen) ότι ήταν "τόσο άμεση" και γλύτωσε από "μεγάλη δαπάνη και προσπάθεια" και για τις δύο χώρες, οι οποίες προφανώς έχουν ελάχιστα πλέον πιεστικά θέματα για να συζητήσουν. Η συνάντηση, ήταν προγραμματισμένη για δύο εβδομάδες στο μέλλον, θα αναβληθεί "για άλλη μια φορά", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τη Δευτέρα.



Η Frederiksen αρνήθηκε να διασκεδάσει ακόμη και την πιθανότητα αποκαλώντας την αγορά «παράλογη» και εξηγώντας πολλές φορές ότι «η Γροιλανδία δεν είναι προς πώληση». Οι ΗΠΑ έχουν ήδη αεροπορική βάση στη Γροιλανδία και ο Trump είχε προφανώς αιτιολογεί ότι επειδή η Δανία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, θα ήταν διατεθειμένη να χωρίσει τη γη, η διοίκηση της οποίας κοστίζει 700 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Ωστόσο, στο νησί φιλοξενούνται 55.000 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι Δανοί υπήκοοι και πιθανώς έχουν μικτά συναισθήματα για να υπόκεινται στις ΗΠΑ. Η Γροιλανδία έχει το δικό της Πρωθυπουργό και ελέγχει τις δικές της εσωτερικές υποθέσεις, αν και η Κοπεγχάγη φροντίζει για τη στρατιωτική της άμυνα και την εξωτερική πολιτική.

Πρόκειται για την αποθέωση του παραλογισμού της χώρας-σερίφη. Επειδή αυτή επιθυμεί να αγοράσει μια τεράστια έκταση άλλης χώρας, πρέπει να της πουν και ναι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail