Ινδία: παραμένουμε - για την ώρα - στο δόγμα της μη πρώτης χρήσης πυρηνικών

REUTERS/Kamal Kishore
Freepen.gr - Το Νέο Δελχί ακολουθεί προσεκτικά την πολιτική του για «μη πρώτη χρήση» όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα, αλλά «εξαρτάται από τις περιστάσεις» εάν αυτό συνεχιστεί, προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας, Rajnath Singh εν μέσω κλιμακούμενων εχθροπραξιών με το Πακιστάν.

"Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής η Ινδία τήρησε αυστηρά την πολιτική. Δεν υπάρχει πρώτη χρήση. Αυτό που συμβαίνει στο μέλλον εξαρτάται από τις περιστάσεις", ανέφερε ο Rajnath Singh, όπως μετέδωσε το NDTV.

Ο Singh μίλησε στο Pokhran, ένα στρατιωτικό τομέα όπου η Ινδία πραγματοποίησε τις πυρηνικές δοκιμές της το 1974 και το 1998.

Ωστόσο, η Ινδία παραμένει "ένα υπεύθυνο πυρηνικό έθνος", το οποίο τελικά έγινε "λόγος εθνικής υπερηφάνειας για κάθε πολίτη αυτής της χώρας" τόνισε ο Rajnath Singh.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail