Τα τρία χρόνια του μαρτυρίου για νέο δάσκαλο που φυλακίστηκε άδικα και έφυγε χτυπημένος από τον καρκίνο

Freepen.gr - Ο Tacettin Toprak, ένας 36χρονος δάσκαλος που εκκαθαρίστηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016, πέθανε λίγο αφότου απελευθερώθηκε από τη φυλακή, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο και επικαλείται το turkishminute.com.

Ο Toprak συγκαταλεγόταν μεταξύ των χιλιάδων εκπαιδευτικών που απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους και στη συνέχεια φυλακίστηκαν λόγω των εικαζόμενων δεσμών τους με το κίνημα Gülen, το οποίο κατηγορείται από την τουρκική κυβέρνηση για την απόπειρα του πραξικοπήματος. Το κίνημα αρνείται έντονα οποιαδήποτε συμμετοχή στο αποτυχημένο εγχείρημα.

Ο Toprak έπασχε από καρκίνο της ουροδόχου κύστης όταν συνελήφθη στη δυτική επαρχία της Μανίσα μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών που πέρασε στη φυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έλαβε σωστή θεραπεία και ο καρκίνος εξαπλώθηκε στους πνεύμονές του. Αν και ζήτησε επανειλημμένα την απελευθέρωσή του από τη φυλακή λόγω της ιατρικής του κατάστασης, όλα τα αιτήματά του απορρίφθηκαν από τα δικαστήρια μέχρι τις 3 Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Ο πρώην δάσκαλος πέθανε στις 23 Αυγούστου αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και δύο μικρά παιδιά
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail