Η Τουρκία θα συνεχίσει "αποφασιστικά" τις γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Reuters
Freepen.gr - Η Τουρκία θα συνεχίσει "αποφασιστικά" τις δραστηριότητες γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της χώρας, Fuat Oktay την Κυριακή και μεταδίδει το πρακτορείο Ανατολή.

"Τώρα, τα σκάφη γεωτρήσεων Fatih, Yavuz και Barbaros βρίσκονται στην περιοχή. Το Oruc Reis ταξιδεύει προς την περιοχή. Η αποφασιστικότητά μας σε αυτό το σημείο είναι εξαιρετικά βέβαιη", δήλωσε ο Oktay στους δημοσιογράφους μετά την προσευχή του Eid al-Adha στην Κωνσταντινούπολη.

«Χωρίς δισταγμό, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της και των Τουρκοκυπρίων», είπε.

Η Τουρκία θα διατηρήσει τη δέσμευσή της να συνεχίσει τις δραστηριότητες γεώτρησης για την ισότιμη και δίκαιη κατανομή πόρων για τους Τουρκοκύπριους, πρόσθεσε.

Ο Oktay επανέλαβε επίσης ότι οι δραστηριότητες γεώτρησης πραγματοποιούνται στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας και στο πλαίσιο συμφωνίας με το ψευδοκράτος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail