Ικανός να φέρει ραδιενεργή καταστροφή ο Ερντογάν: Δεν ακούει τους ειδικούς για το Ακουγιού και ζητά επιτάχυνση του έργου

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε με προεδρικό διάταγμα την ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου της Μερσίνας, σύμφωνα με τη Hürriyet Daily News. Συγκεκριμένα υπογράφηκαν τρία διατάγματα.

Ένα εξ αυτών αναφέρει τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σχετικά με τους πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, τονίζοντας ότι οι εργασίες που εκτελούνται από τους αρμόδιους δημόσιους οργανισμούς πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα προκειμένου να ολοκληρωθούν τα έργα χωρίς καθυστέρηση.

Θα παρασχεθούν όλα τα είδη υποστήριξης που απαιτούνται για έργα πυρηνικού σταθμού, σύμφωνα με το διάταγμα.

Επιπλέον, το όνομα του Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Ενεργειακών Επενδύσεων που ιδρύθηκε το 2016 μετατράπηκε στο Συμβούλιο Παρακολούθησης και Συντονισμού Επενδύσεων σε Ενέργεια και Φυσικούς Πόρους.

Η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού από μια ρωσοτουρκική κοινοπραξία εγκαινιάστηκε από τους Πούτιν και Ερντογάν στις 3 Απριλίου.

Η Τουρκία είχε επίσης υπογράψει πρωτόκολλο με την ιαπωνική κυβέρνηση για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην επαρχία της Σινόπης στον Πόντο. Ωστόσο, το σχέδιο κατασκευής ματαιώθηκε αργότερα.

Εντούτοις μόλις πρόσφατα εκφράστηκαν ιδιαίτερες ανησυχίες για την ασφάλεια στο πυρηνικό εργοστάσιο του Ακούγιου από ειδικούς.

Σύμφωνα με μια έκθεση που παρουσίασε η εφημερίδα Birgun, οι μηχανικοί και οι εργαζόμενοι στην περιοχή υποστήριξαν ότι μεγάλες ρωγμές εμφανίστηκαν επανειλημμένα στα σκυρόδεμα λόγω των χαλαρών και ασταθών εδαφών της περιοχής, προκαλώντας ανησυχίες για ενδεχόμενη πυρηνική καταστροφή μόλις η μονάδα λειτουργήσει. Επίσης έχει υποστηριχθεί ότι οι κατασκευαστές δεν έχουν καμία σχετική εμπειρία προσεγγίζοντας το έργο ως μια απλή κατασκευή.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail