Έξι χριστιανικά χωριά στην Τουρκία απειλήθηκαν από πυρκαγιές: Για εμπρησμό μιλούν τοπικοί ακτιβιστές

Freepen.gr - Διαδοχικές πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου μαίνονταν στη νότια Τουρκία, και συγκεκριμένα απειλούσαν έξι συριακά χριστιανικά χωριά. Οι περισσότερες από τις πυρκαγιές ετέθησαν υπό έλεγχο. Όπως όμως μεταδίδει το persecution.org, τοπικοί ακτιβιστές ισχυρίζονται ότι οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού με σκοπό να εξαλείψουν τη χριστιανική κληρονομιά στην περιοχή. Οι αρχές λένε ότι μια επίσημη έρευνα θα ξεκινήσει μόλις όλα τα υπολείμματα φωτιάς τεθούν υπό έλεγχο.

Αυτό το τμήμα της Τουρκίας συνορεύει τόσο με το Ιράκ όσο και με τη Συρία. Σε αυτές τις δύο χώρες, ο εμπρησμός έχει γίνει μια αναγνωρισμένη τακτική επέμβασης που στοχεύει στους αγροτικούς πόρους των χωριών. Στην περίπτωση της Τουρκίας, αυτές οι πυρκαγιές έπληξαν επίσης τη γεωργία, καθώς εκτιμήθηκε ότι έχουν υποστεί ζημιές 7-800 ελαιόδενδρα. Αυτές οι ομοιότητες μεταξύ αυτής της κατάστασης και των πυρκαγιών σε Ιράκ / Συρία που προκάλεσαν ανησυχία ότι αυτές οι πυρκαγιές άρχισαν επίσης με εμπρησμό.

Τα τουρκικά χριστιανικά χωριά που υπέφεραν από τις πυρκαγιές είναι: Elbeğendi, Güzelsu, Dibek, Üçköy, Üçyol και Dağiçi. Ορισμένα από αυτά τα χωριά είναι κοντά, ενώ άλλα απέχουν αρκετά μίλια. Ορισμένοι πολίτες ανέφεραν ζητήματα υγείας ως αποτέλεσμα της εισπνοής καπνού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail