Πάγο από Πεντάγωνο σε Τουρκία: απαράδεκτες πιθανές μονομερείς ενέργειες στη Συρία

A Turkish military truck carries a tank as it is dispatched to the border in Hatay, near the Turkey-Syria border, January 31, 2018. File photo: Ozan Kose / AFP
Freepen.gr - Οποιαδήποτε μονομερής τουρκική εισβολή στη βόρεια Συρία που ελέγχεται από τους Κούρδους θα ήταν απαράδεκτη, ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Μάρκ Εσπερ σε δημοσιογράφους την Τρίτη, καθώς συνεχίζονται συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ σχετικά με μια προτεινόμενη ασφαλή ζώνη στην Άγκυρα.

Ενώ μια ομάδα του Πενταγώνου και μια ομάδα του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας συζητούν σχετικά με τα τουρκικά αιτήματα για μια ασφαλή ζώνη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προειδοποίησε ενάντια στις τουρκικές στρατιωτικές ενέργειες εν μέσω απειλών του Προέδρου της Τουρκίας.

"Είναι σαφές ότι πιστεύουμε ότι οποιαδήποτε μονομερής δράση από αυτούς (την Τουρκία) θα ήταν απαράδεκτη", δήλωσε ο Έσπερ στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του στην Ιαπωνία, σύμφωνα με το Reuters.

Οι ΗΠΑ "θα αποτρέψουν" τις "μονομερείς εισβολές" της Τουρκίας στη βόρεια Συρία, πρόσθεσε ο Έσπερ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail