Ούτε τα δένδρα δε γλυτώνουν από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές συμμορίες του εξακολουθούν να σκοτώνουν δάση στην Αφρίν. Τα κομμένα δέντρα αποστέλλονται στην Τουρκία ως πρώτες ύλες, μεταδίδει το κουρδικό πρακτορείο ANF.

Ο εισερχόμενος τουρκικός στρατός και οι συμμαχικές του συμμορίες επιτίθενται στο φυσικό περιβάλλον από την ημέρα που ξεκίνησαν την κατοχή στην Αφρίν. Οι εισβολείς έβαλαν φωτιά στα δάση και έκοψαν δέντρα για να μεταφερθούν στην Τουρκία.

Οι συμμορίες από την 112η Ταξιαρχία και την 3η Ταξιαρχία πυρπόλησαν τους ελαιώνες της Μαμπάτα. Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι χίλια δέντρα χάθηκαν στην περιοχή και ότι πολλά είχαν πυρποληθεί και στη Σίρα.

Επίσης πάνω από 5.000 δέντρα κόπηκαν από συμμορίες στο χωριό Xazyene του Mabata.

Οι τουρκικές δυνάμεις εισβολής και οι τρομοκράτες έβαλαν φωτιά σε πάνω από 14 εκτάρια καλλιεργούμενων εκτάσεων και χιλιάδων οπωροφόρων δέντρων ενώ έχουν κατασχέσει τα προϊόντα των πολιτών.

Σε μια άλλη περίπτωση στις αρχές Ιουλίου είχε υποτεθεί πως ο ξεριζωμός των ελαιών αποσκοπούσε στην ανέγερση τείχους για το διαχωρισμό της περιοχής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail