Το Κασμίρ ξανά στο επίκεντρο: Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκε το Ναυτικό και οι συνοριακές δυνάμεις της Ινδίας

AFP 2019 / ARUN SANKAR
Freepen.gr - Το Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό τέθηκε σε κατάσταση υψίστου ετοιμότητας για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις που θα μπορούσαν να διεξαχθούν από μαχητές που φέρεται να εδρεύουν στο Πακιστάν, σύμφωνα με ανώνυμες πηγές του India Today TV, αναφέρει το sputniknews.com.

Σύμφωνα με τους Hindustan Times, που επικαλούνται έναν ανώνυμο κορυφαίο αξιωματούχο, οι ναυτικές δυνάμεις της χώρας έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στις ανατολικές και δυτικές ακτές και έχουν αρχίσει την παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο όλων των "σημείων εισόδου" κατά μήκος της ακτής.

Ταυτόχρονα, ανέφερε το AFP, οι ινδικές δυνάμεις ασφαλείας στο Κασμίρ έχουν τεθεί σε μεγάλη επιφυλακή εν μέσω φόβων διαμαρτυρίας μετά τις προσευχές της Παρασκευής στα τζαμιά.

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στα σύνορα του Κασμίρ μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν. Μετά την ανταλλαγή πυρών στη Γραμμή Ελέγχου, και με τις δύο πλευρές να αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός, το Νέο Δελχί ακύρωσε το άρθρο 370 του Συντάγματος που χορήγησε στην περιοχή Τζάμμου και Κασμίρ το ειδικό καθεστώς του και εισήγαγε νομοθεσία που εγκρίθηκε από το ινδικό κοινοβούλιο να χωρίσει την κατάσταση σε δύο ξεχωριστές οντότητες.

Αυτές οι κινήσεις προκάλεσαν κριτική από το Πακιστάν, το οποίο έχει κατηγορεί την Ινδία ότι φέρεται να μην ενεργεί προς το συμφέρον του λαού του Τζάμμου και του Κασμίρ. Το Ισλαμαμπάντ τότε υποβάθμισε τους διπλωματικούς δεσμούς του με το Δελχί, καθώς ανέστειλε το εμπόριο και ορισμένους σιδηροδρομικούς και αεροπορικούς δεσμούς με τη χώρα, αλλά ανακοίνωσε ότι δεν θα στραφεί σε στρατιωτικές ενέργειες για την επίλυση των διαφωνιών τους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail