Οι Κούρδοι ζητούν ξανά διάλογο με τη Δαμασκό: Θα είναι όμως ακηδεμόνευτος;

Photo: Mohammaed Hassan
Freepen.gr - Οι κουρδικές Συριακέςς Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) το Σάββατο, παρουσία εκπροσώπων του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, προέτρεψαν σε διάλογο μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και τοπικών Κούρδων αξιωματούχων κατά τη διάρκεια του πρώτου ετήσιου συνεδρίου του ομίλου στη βορειοανατολική πόλη Hasakah, σύμφωνα με το kurdistan24.net.

"Καλούμε τη Δαμασκό να διαπραγματευτεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης και της SDF και να δώσει προτεραιότητα σε μια πολιτική λύση, αναγνωρίζοντας την αυτοδιαχείριση και τα δικαιώματα του κουρδικού λαού στη Συρία", δήλωσε ο ανώτατος διοικητής της SDF, Mazlum Abdi σε ομιλία του. 

Ο Abdi δήλωσε επίσης ότι το συνέδριο θα αποτελέσει τη βάση για την οικοδόμηση μιας στρατιωτικής δύναμης που θα μπορούσε να εγγυηθεί ένα ενωμένο, ελεύθερο έθνος:

«Είμαστε εδώ για να θέσουμε τα θεμέλια της στρατιωτικής δράσης μας για να προστατέψουμε τις περιοχές μας στην επόμενη μετασλαμική περίοδο κράτους και να διαδώσουμε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μας και σε όλη τη Συρία».

Ο Abdi επίσης προειδοποίησε ότι ο αγώνας ενάντια στην εξτρεμιστική ομάδα δεν έχει λήξει και ότι οι τρομοκράτες διαθέτουν ακόμη δυνάμεις και επιθυμούν να καταστρέψουν τη Συρία:

"Αντιμετωπίζουμε μεγάλες στρατιωτικές προκλήσεις που απειλούν το μέλλον της χώρας μας, ιδιαίτερα το Ισλαμικό Κράτος που είναι ακόμα ισχυρό και εξακολουθεί να επιμένει στην καταστροφή αυτού του έθνους. Λέμε ότι η νέα φάση είναι δύσκολη, καθώς το ισλαμικό κράτος εξαπλώνεται στην περιοχή και μεταξύ των κατοικημένων περιοχών μέσω των διαφόρων πυρήνων του".

Ο Abdi δήλωσε επίσης ότι η τουρκική επίθεση στην Αφρίν επηρέασε αρνητικά την εκστρατεία της SDF εναντίον των μαχητών του ISIS.

"Επιβεβαιώνουμε ότι η Αφρίν είναι ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχία της ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ μας και της Τουρκίας", δήλωσε ο διοικητής. «Η επιστροφή του Αφρίν στον λαό του είναι ένα από τα κύρια σημεία μας. Χωρίς αυτό, δε θα υπάρξει ειρήνη στη Συρία».

Ωστόσο οι SDF θα πρέπει να απαντήσουν γιατί άφησαν την περιοχή χωρίς άμυνα και δεν υπερασπίστηκαν τους ντόπιους. Επίσης τίθεται το ερώτημα αν είναι πραγματικά έτοιμοι για διάλογο με τη συριακή κυβέρνηση αφού κάθε φορά που διαφαινόταν φως στο βάθος του τούνελ, ως εκ δια [αμερικανικής;] μαγείας δεν προέκυπταν εξελίξεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail