Οι ΗΠΑ δεν είναι πια αυτές που ήταν: Το Γιβραλτάρ απέρριψε το αίτημα κράτησης του ιρανικού πλοίου

REUTERS/Jon Nazca
Freepen.gr - Το Γιβραλτάρ απέρριψε ένα ανανεωμένο αίτημα των ΗΠΑ απαιτώντας την κράτηση του δεξαμενόπλοιου Grace 1, το οποίο μετονομάστηκε σε Adrian Darya 1. Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει από το Γιβραλτάρ το βράδυ της Κυριακής.

Το βρετανικό υπερπόντιο έδαφος απέρριψε ένα ένταλμα που εκδόθηκε την Παρασκευή από ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Ουάσινγκτον που ζητούσε την κράτηση του πλοίου και του φορτίου του αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Το αίτημα των ΗΠΑ έρχεται σε σύγκρουση με το δίκαιο της ΕΕ με βάση το οποίο κυβερνά το Γιβραλτάρ και οδήγησε "στις διαφορές στα καθεστώτα κυρώσεων που ισχύουν για το Ιράν στην ΕΕ και τις ΗΠΑ", ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή.

"Το καθεστώς κυρώσεων της ΕΕ εναντίον του Ιράν - το οποίο ισχύει στο Γιβραλτάρ - είναι πολύ στενότερο από αυτό που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ", εξήγησε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail