Οικογένειες μαρτύρων: Δε θέλουμε τον Ερντογάν στη γη μας, θα αντισταθούμε γιατί τα παιδιά μας πλήρωσαν με το αίμα τους

Freepen.gr - Οι οικογένειες των μαρτύρων επισκέφθηκαν τους τάφους των παιδιών τους για το Eid al-Adha. Προηγουμένως, τα νεκροταφεία καθαρίστηκαν και στα μνήματα άναψανε πολύχρωμα κεριά. Τη νύχτα, το φως των κεριών τρεμόπαιζε στους τάφους, αναφέρει το πρακτορείο ANF.

Η μητέρα ενός μάρτυρα, η Celila Eli από το Καμισλί πήγε στο νεκροταφείο το βράδυ του Σαββάτου για τον γιο της Sero. Έχει δύο άλλους γιους που είναι βετεράνοι.

Όταν ρωτήθηκε για τις τουρκικές κρατικές επιθέσεις, η Celila Eli μίλησε για το τίμημα που πλήρωσαν οι οικογένειες.

«Ποτέ δεν ξεχνάμε τι τιμή πλήρωσαν τα παιδιά μας. Το αίμα τους είναι ιερό. Δε δεχόμαστε τις επιθέσεις».


Η μητέρα είπε: "Είμαι μητέρα όλων των μαρτύρων, όχι μόνο του Sero".

Η Celila Eli δήλωσε ότι: "Ο Ερντογάν χτίζει ένα τείχος στα σύνορά μας και στη συνέχεια εισβάλει στη γη μας. Κάνει φωτιά στις καλλιέργειές μας. Τι θέλει από εμάς; Δεν θέλουμε η θυσία των μαρτύρων παιδιών μας να πάει χαμένη. Εμείς, όπως όλοι οι άνθρωποι, θέλουμε τα δικαιώματά μας και ποτέ δε θα αποδεχθούμε αυτή την απόπειρα εισβολής. Δε θέλουμε πόλεμο. Θέλουμε δικαιοσύνη. Δε μας ακούει κανείς; Αν ο Ερντογάν θέλει τον πόλεμο, εμείς οι μητέρες των μαρτύρων θα αντισταθούμε. Δε θα υποκύψουμε. Είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε, είτε πρόκειται για μια αξιοπρεπή ειρήνη είτε για έναν πόλεμο".

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το νεκροταφείο μαζί με τους γονείς τους. Όλοι έχουν χάσει κάποιον, πατέρες, αδέλφια, αδελφές και μητέρες.


Η 10χρονη Zila Melek μίλησε για τον πατέρα της Ednan Melek με υπερηφάνεια και τραγούδησε ένα τραγούδι γι 'αυτόν.

Γνωρίζει επίσης τον Ερντογάν και τις απειλές του: «Σήμερα βρισκόμαστε στο νεκροταφείο για να επισκεφτούμε τους συγγενείς μας. Ανάβουν κεριά στον τάφο κάθε μάρτυρα. Υποσχόμαστε στους μάρτυρες μας ότι κανείς δεν μπορεί να τους αγγίξει και κανείς δεν μπορεί να εισέλθει στη γη μας. Εμείς ως παιδιά δε θέλουμε τον Ερντογάν στις χώρες μας. Είμαστε ειρηνικοί άνθρωποι, δε θέλουμε πόλεμο".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail