Οικογένεια Χριστιανών στο Πακιστάν κατηγορείται για δολοφονία επειδή έσωσε την τιμή της κόρης της


Freepen.gr - Τέσσερα μέλη μιας χριστιανικής οικογένειας στο Γκουτζατ του Πακιστάν έχουν κατηγορηθεί για δολοφονία αφού υπερασπίστηκαν την κόρη τους από σeξουαλική επίθεση. Σύμφωνα με έναν τοπικό πολιτικό ηγέτη, η οικογένεια έχει στερηθεί το "δικαίωμα της άμυνας" από την αστυνομία, όπως αναφέρει το persecution.org.

Σύμφωνα με τον Ahsan Masih Sindhu, έναν τοπικό πολιτικό ηγέτη στο Gujrat, ο Maskeen Khan και δύο σύντροφοί του, όλοι μουσουλμάνοι, επιτέθηκαν στο σπίτι του Bahadur Masih στις 16 Αυγούστου. Με το μαχαίρι, ο Khan και οι σύντροφοί του προσπάθησαν να βιάσουν τη 26χρονη κόρη του Masih, Rachel, αλλά τους σταμάτησαν ο Masih και άλλα μέλη της οικογένειας.

"Δεδομένου ότι η χριστιανική οικογένεια υπερασπίστηκε τον εαυτό της, ο Khan υπέστη επίσης και κάποιους τραυματισμούς", ανέφερε ο Sindhu. "Η οικογένεια παρέδωσε τον Khanν στην αστυνομία και έλαβε ιατρική περίθαλψη. Ωστόσο, αργότερα πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση από την αστυνομία".

Αργότερα εκείνη την ημέρα, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερα μέλη της οικογένειας Masih και τους κατηγόρησε ότι σκότωσαν τον Khan. Άλλα μέλη της οικογένειας έχουν κρυφτεί επειδή φέρονται να αντιμετωπίζουν απειλές βίας από τους συγγενείς του Khan.

"Είμαστε λυπημένοι για το θάνατο του Khan, όμως η χριστιανική οικογένεια είχε το δικαίωμα να αμυνθεί", εξήγησε ο Sindhu. "Η αστυνομία πρέπει να διενεργήσει δίκαιη έρευνα για το περιστατικό αυτό" ανέφερε.

Οι γυναίκες από τις θρησκευτικές μειονοτικές κοινότητες στο Πακιστάν είναι συχνά οι στόχοι της σeξουαλικής βίας επειδή το χαμηλότερο καθεστώς τους ως μειονότητες τις καθιστά ευκολότερες ως στόχους. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποίησε το Κίνημα για την Αλληλεγγύη και την Ειρήνη στο Πακιστάν το 2014, 1.000 γυναίκες και κορίτσια είτε χριστιανές είτε ινδουίστριες, πέφτουν θύματα απαγωγής, βιάζονται, εξισλαμίζονται με βία και παντρεύονται τον βιαστή τους κάθε χρόνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail