Ιρανός διοικητής αποκαλύπτει τι εμποδίζει "τους εχθρούς" από την εισβολή του Ιράν

Freepen.gr - Οι ΗΠΑ σχηματίζουν συνασπισμό για να περιπολούν και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στη θάλασσα στον Περσικό Κόλπο και το Στενό του Ορμούζ, αλλά μέχρι στιγμής μόνο το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ έχουν δείξει ενδιαφέρον για συμμετοχή.

Η αμυντική δύναμη που παρείχε η ιρανική εθνική στρατιωτική βιομηχανία ανάγκασε τους εχθρούς του ισλαμικού έθνους να επανεξετάσουν τις απειλές τους εναντίον της Τεχεράνης, δήλωσε ο επικεφαλής του Οργανισμού Ναυτικής Βιομηχανίας του Υπουργείου Άμυνας, κ. ναύαρχος Amir Rastegari, όπως ανέφερε το Mehr News.

Ο Rastegari εκανε αναφορά στην "αξιοθρήνητη κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας πριν από την Επανάσταση του 1979, δείχνοντας τη μεγάλη εξάρτηση του Ιράν από τους ξένους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και χιλιάδες αλλοδαπούς συμβούλους". Σήμερα, μετά από τέσσερις δεκαετίες κυρώσεων, η χώρα έχει επιτύχει αυτάρκεια στον τομέα της άμυνας.

"Όλα τα όπλα που κατασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου βασίζονται σε ιρανικές εθνικές ικανότητες. Οι γιοι αυτής της πατρίδας έχουν κατασκευάσει βαλλιστικούς πυραύλους, βλήματα εδάφους-εδάφους,  εδάφους-αέρος και εδάφους-επαφανείας", δήλωσε ο διοικητής, αναφέροντας τα διάφορα οπλικά συστήματα που ανέπτυξαν οι Ιρανοί μηχανικοί κατά την τελευταία δεκαετία, τον αντίστοιχο μηχανολογικό εξοπλισμό και τα ολοκαίνουργια συστήματα τα οποία, σύμφωνα με τον Rastegari, είναι ισοδύναμα με εξοπλισμό από τις κορυφαίες στρατιωτικές δυνάμεις του κόσμου.

"Σήμερα [...] ο στρατός είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα, είπε. "Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι εχθροί απειλούσαν το Ιράν έχοντας την στρατιωτική επιλογή στο τραπέζι ", αλλά τώρα μιλάνε για «αποτροπή ενός πολέμου» επιδεικνύοντας τη δύναμη του ιρανικού έθνους", πρόσθεσε ο Amir Rastegari.

Τέλος, τόνισε ότι οι ΗΠΑ απέχουν από την εισβολή στο Ιράν "όχι από καλοσύνη" αλλά από το φόβο μήπως κάνουν λάθη, δεδομένης της στρατιωτικής ικανότητας του Ιράν.

Τους τελευταίους μήνες, εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων στην περιοχή, το Ιράν παρουσίασε κι ενέταξε αρκετούς πυραύλους, αεροσκάφη και συστήματα αεροπορικής άμυνας, καθώς και άλλους εθνικούς κατασκευαστές εξοπλισμού.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail