Η εκατονταετηρίδα του Ερντογάν: Γιατί θέλει οπωσδήποτε να είναι παρών το 2023

Ο Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική ρητορική του με τις ΗΠΑ αλλά συνεργάζεται στη Συρία στρατιωτικά για την δημιουργία ζώνης ασφαλείας. Συνεργάζεται με τη Ρωσία για επίλυση της κρίσης στη Συρία και αγοράζει πυραύλους από τη Ρωσία αλλά ούτε ο Ερτογάν ούτε άλλος τούρκος αξιωματούχος αποκάλεσε τη Ρωσία στρατηγικό εταίρο γιατί είναι μέλος του ΝΑΤΟ. 

Μόσχα: Πάνος Ιγνατίου
Ο Ερντογάν και γενικά οι τούρκοι έχουν την ίδια ρητορική και για την Ε.Ε αλλά γνωρίζουν οτι είναι στενά συνδεδεμένη η οικονομία τους με την Ευρώπη. Ο Ερντογάν είπε ότι δεν προκειται να αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Με αυτές τις τακτικές ο Ερντογάν προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από τις συμμαχικές δεσμεύσεις των δυνατών για να έχει ευελιξία στην εξωτερική του πολιτική σε αυτή την κρίσιμη παγκόσμια γεωπολιτική συγκυρία. 

Η πολιτική του είναι αντιφατική για αυτό ακριβώς το λόγο: Συνεχίζει τον προεκλογικό του αγώνα για να είναι παρόν στην εκατονταετηρίδα της Τουρκίας που θα συμπληρωθεί με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. 

Το χρονικό ορόσιμο για την Τουρκία και τον Ερντογάν δεν είναι ο Οκτώβριος και η εγκατάσταση των πυραύλων οπως πιστεύουν πολλοί στην Ελλάδα και στην Κύπρο και είναι έτοιμοι να συρθούν σε συνομιλίες χωρίς ουσιαστική προετοιμασία και βεβαιότητα για κρίσιμα κεφάλαία του κυπριακού προβλήματος. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρεθεί μπροστά στο πολιτικό του τέλος με τον πιό άδοξο τρόπο στην παγίδα που του στήνει η Τουρκία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail