Θα μας τρελάνει η Yeni Safak: «Η Τουρκία έχει λάβει 400 παραγγελίες για το TF-X» (που υπάρχει μόνο σε μακέτα)

Freepen.gr - Η φιλοκυβερνητική τουρκική ιστοσελίδα Yeni Şafak πραγματικά θα μας τρελάνει εκτός αν ειδικεύεται στην επιστημονική φαντασία. Σε δημοσίευμα αναφέρεται πως το υπό ανάπτυξη τουρκικό μαχητικό TF-X πέμπτης γενιάς έχει δεχθεί 400 παραγγελίες!

Το δημοσίευμα επικαλείται για την πληφορορία Τούρκους αξιωματούχους και σημειώνει ότι το ενδιαφέρον για το αεροσκάφος έχει αυξηθεί μετά από μια επίδειξη της μακέτας του στο Air Show του Παρισιού τον Ιούνιο και τις επακόλουθες διεθνείς συναντήσεις.

Το σχέδιο TF-X της Τουρκίας, είναι μια προσπάθεια 13 δισ. δολαρίων για την ανάπτυξη ενός εγχώριου τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενιάς στη διεθνή αγορά, έχει ως στόχο την πρώτη πτήση το 2025 και την έναρξη λειτουργίας το 2028.

Αρχικά προοριζόταν για να αντικαταστήσει τον στόλο των F-16 και να πλαισιώσει τα F-35, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις όλα είναι ρευστά και δεν αποκλείεται η Τουρκία να βασιστεί αποκλειστικά σε αυτό το μαχητικό.

Ωστόσο υπάρχουν αρκετά προβλήματα με το κυριότερο να ακούει στη λέξη: κινητήρες όπου η Ρολς Ρόις φαίνεται να πηγαίνει πιο πίσω χρονικά την εμπλοκή της στο συγκεκριμένο σχέδιο.

Το πως ένα αεροπλάνο μιας χώρας που δεν έχει παράδοση στα μαχητικά, το οποίο δεν έχει πετάξει, υπάρχει μόνο σε μακέτα και δε γνωρίζει κανείς στο τέλος τι κινητήρες θα φοράει, είναι κάτι που μόνο η Yeni Şafak και οι...πηγές της το γνωρίζουν. Καθώς επίσης και ποιοι έχουν κάνει την παραγγελία, μιας και 400 κομμάτια για την Τουρκία είναι μάλλον υπερβολικά.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail