Στη Μάνισα το νέο μεγάλο εργόστασιο της VW που θα παράγει μοντέλα από τρεις μάρκες!

renehesse / pixabay
Freepen.gr - Η Volkswagen έχει λάβει την τελική της απόφαση σχετικά με την τοποθεσία για τη νέα μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων που πρόκειται να κατασκευαστεί εκτός Γερμανίας και έχει επιλέξει την Τουρκία, ανέφερε το γερμανικό δίκτυος ARD.

Το εργοστάσιο θα εγκατασταθεί στη δυτική τουρκική επαρχία της Μάνισα, αναφέρει το ARD επικαλούμενο αξιωματούχους της γερμανικής κυβέρνησης ενώ σε πρόσφατα δημοσιεύματα διαβάζαμε για τα περίχωρα της Σμύρνης.

Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η Τουρκία και η Βουλγαρία ήταν πιθανές υποψήφιες για την επένδυση της VW με τον γερμανικό γίγαντα να εγκαταλείπει την Τουρκία, επειδή η κυβέρνηση του Ερντογάν δεν δέχθηκε όρους που πρότεινε η Volkswagen. Ωστόσο φαίνεται ότι η τουρκική κυβέρνηση δέχθηκε όλες τις απαιτήσεις της VW, αλλά δίχως να δημοσιευθούν λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την ARD, η VW αποφάσισε τελικά να κατασκευάσει το εργοστάσιο στην Τουρκία λόγω του μεγέθους της τοπικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παρόλο που το κόστος εργασίας είναι πολύ χαμηλότερο στη Βουλγαρία.

Η VW υπολογίζει ότι θα μπορούσε να πουλήσει μέχρι και 40.000 μοντέλα Passat ετησίως στην Τουρκία. Η αυτοκινητοβιομηχανία έλαβε επίσης υπόψη το γεγονός ότι η έκδοση Limassine Passat είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των Τούρκων αξιωματούχων και η κυβέρνηση μπορεί να αγοράσει αυτό το μοντέλο σε σημαντικές ποσότητες για επίσημη χρήση, δήλωσε το ARD.

Η μονάδα της Μάνισα θα παράγει επίσης μοντέλα της Skoda και της Seat, θυγατρικές του ομίλου VW.

Αν η VW ανακοινώσει επίσημα την επένδυση της Τουρκίας, η κυβέρνηση της Άγκυρας θα καυχηθεί ότι η απόφαση αντιπροσωπεύει τη διατήρηση της εμπιστοσύνης των ξένων επενδυτών στην τουρκική οικονομία, παρά τις τρέχουσες δοκιμασίες της.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail