Volkswagen για εργοστάσιο στην Τουρκία: Δεν ισχύει τίποτε, δεν έχουμε ακόμη αποφασίσει

ΒΒC
Freepen.gr - Ο γερμανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων Volkswagen δήλωσε ότι η αναζήτηση ενός τόπου για ένα νέο εργοστάσιο είναι ακόμα σε εξέλιξη και ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, παρά τις προηγούμενες ισχυρισμοί ότι η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επένδυση στην Τουρκία, ανέφερε η τουρκική υπηρεσία της Deutsche Welle την Τρίτη.

"Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η απόφαση θα είναι οικονομική, όχι πολιτική", δήλωσε ο Stephan Weil, μέλος του εποπτικού συμβουλίου, προσθέτοντας ότι η επιλογή θα γίνει σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ενδεχομένως το φθινόπωρο.

Τον Ιούνιο η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) ισχυρίστηκε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία εξέταζε μια τοποθεσία κοντά στη Σμύρνη για μια μονάδα συναρμολόγησης αυτοκινήτων αξίας 2 δισ. Ευρώ.

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός ARD μετέδωσε τον Ιούλιο ότι η VW κατέληξε σε συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση, ύστερα από διαβεβαιώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ζητήματα που σχετίζονται με φόρους, εργαζόμενους και όγκο πωλήσεων σημειώνοντας όμως ότι η μονάδα θα κατασκευαστεί στη Μάνισα της Τουρκίας.

Η είδηση αυτή προκάλεσε κριτική από ορισμένους που τόνισαν τη δυσμενή κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα. Ωστόσο ο Weil δήλωσε ότι πρέπει να αποφύγει να δώσει την εντύπωση στους δημοκράτες της Τουρκίας ότι έχουν εγκαταλείψει ολόκληρη τη χώρα εξαιτίας της διακυβέρνησης του Ερντογάν.

Τόσο η FAZ όσο και το ARD είναι μεγάλα και σοβαρά συγκροτήματα μη δημοσιεύοντας αβάσιμες πληροφορίες. Είναι προφανές ότι η VW επανεξετάζει ορισμένα ζητήματα. Το ότι ο Weil μίλησε για οικονομική και όχι πολιτική απόφαση, πιθανότατα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η πολιτική συγκυρία αποτελεί εμπόδιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail