Το ιρανικό πρακτορείο Tasmin μεταδίδει τους λόγους της κατάληψης του βρετανικού τάνκερ

Freepen.gr - Το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι οι δυνάμεις της IRGC κατέλαβαν ένα βρετανικό πετρελαιοφόρο στο Στενό του Hormuz.

Το τμήμα δήλωσε ότι το πετρελαιοφόρο "Stena Impero" κατασχέθηκε μετά από αίτημα των λιμένων Hormozgan και του Ναυτιλιακού Οργανισμού κατά τη διέλευση από το στενό του Hormuz, επειδή δεν τήρησε τους διεθνείς θαλάσσιους κανονισμούς.

Η δήλωση ανέφερε ότι το πετρελαιοφόρο μεταφέρθηκε στις ακτές του Ιράν για τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος των λιμένων Hormozgan και του Ναυτιλιακού Οργανισμού Allahmorad Afifipour είπε στο Tasnim News Agency ότι η απαίτηση για τη σύλληψη του δεξαμενόπλοιου συνέβη αφού ο Οργανισμός έλαβε αναφορές για τον κίνδυνο που θα μπορούσε να προκληθεί από το βρετανικό πετρελαιοφόρο Stena Impero.

"Έτσι," είπε "ζητήσαμε από τις στρατιωτικές δυνάμεις να οδηγήσουν το δεξαμενόπλοιο προς το λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς για την αναγκαία έρευνα".

Περαιτέρω αναφορές σημειώνουν ότι το πλοίο είχε κάνει τρεις παραβιάσεις. Πρώτον, εκινείτο σε λάθος κατεύθυνσης από αυτή της ναυτιλιακής διαδρομής στο Στενό του Ορμούζ. Δεύτερον, είχε απενεργοποιήσει τη λειτουργία εντοπισμού θέσης (AIS) και, τρίτον είχε αγνοήσει τις προειδοποιήσεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail