Πίεση από παντού στην Κύπρο: Το ψευδοκράτος ξεκινά απογραφή περιουσιών και προλέγει σπάσιμο του status quo


Freepen.gr - Ο Τουρκοκύπριος υπουργός Εξωτερικών του ψευδοκράτους, Kudret Özersay δήλωσε ότι η κυβέρνησή του ξεκίνησε μια απογραφή των διοκτησιών στα Βαρώσια στις 25 Ιουλίου για να εξετάσει τη δυνατότητα επαναλειτουργίας της πόλης φάντασμα.

Μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα NTV, ο Özersay δήλωσαν ότι θα γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των ιδιοκτητών περιουσιών κατά τη διάρκεια της απογραφής αλλά πως το status quo θα σπάσει ως αποτέλεσμα αυτών των μελετών.

Τον Ιούνιο, η τουρκοκυπριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου τα Βαρώσια.

Το προάστιο της Αμμοχώστου εγκαταλείφθηκε και ανακηρύχθηκε ζώνη ασφαλείας μεταξύ των κοινοτήτων του νησιού. Πριν από το κλείσιμο με απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, υπήρχαν περισσότερα από 100 ξενοδοχεία, με χωρητικότητα φιλοξενίας 10.000 κατοίκων. Η ερήμωση ήρθε σε μια εποχή που ξεκίνησαν εκατοντάδες νέες κατασκευαστικές εργασίες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail