Κι ενώ αναμένονται οι S-400, πλησιάζει νέα σφοδρή πολεμική αντιπαράθεση Ρωσίας-Τουρκίας στο Ιντλίμπ

Freepen.gr - Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση εξετάζουν μια νέα επίθεση στη βορειοδυτική Συρία, δήλωσε χθες μια πηγή στρατού στη Δαμασκό στο Al-Masdar News.

Σύμφωνα με την πηγή, οι ρωσοτουρκικές ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν καταρρεύσει εντελώς στη βόρεια Συρία, με τη Μόσχα να ξαναρχίζει τις βαριές αεροπορικές επιδρομές στις θέσεις των τρομοκρατών σε Ιντλίμπ, Λατάκια, Χαλέπι και Χάμα.

Η πηγή δήλωσε ότι η ρωσική Πολεμική Αεροπορία έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στον τουρκικό στρατό την Τετάρτη, όταν κατέστρεψε μια υπόγεια βάση που ανήκε στο Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο υποστηριζόμενο από την Άγκυρα μέσα στην πόλη Madaya στην αγροτική ύπαιθρο του Ιντλίμπ.

Πρόσθεσε ότι ο Συριακός Αραβικός Στρατός και ο Ρωσικός Στρατός σχεδιάζουν μια μεγάλη επίθεση για να επεκταθούν στην ορεινή περιοχή Al-Zawiya και στην κοντινή πεδιάδα Al-Ghaab.

Ταυτόχρονα, νέες αναφορές από τη βορειοδυτική Συρία δείχνουν ότι οι τζιχαντιστές της Hay'at Tahrir Al-Sham και οι υποστηριζόμενοι από τους Τούρκους σύμμαχοί τους προετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια μαζική επίθεση για να επανακτήσει το έδαφος που έχασαν στη βορειοδυτική Χάμα.

Και με τις δύο πλευρές να προετοιμάζονται να ξεκινήσουν επιθέσεις, ο μήνας του Ιουλίου αναμένεται να παρακολουθήσει με την ίδια σχεδόν βία με τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail