Ψυχρολουσία από Τραμπ: Δεν εξετάζουμε επί του παρόντος κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400 (αργότερα το μάζεψε κάπως)

ΑΡ
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εξετάζουν επί του παρόντος την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ, την Πέμπτη, μια μέρα μετά την ανακοίνωση ότι η αγορά κατέστησε αδύνατη την παρουσία της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35.

Ένας εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την "ανησυχία" του την Πέμπτη για την απόφαση της Ουάσινγκτον να απομακρύνει την Τουρκία από το πρόγραμμα των μαχητικών, δήλωσε ο τηλεοπτικός σταθμός CNN Turk. Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούν να παραμείνουν υγιείς με μονομερείς αποφάσεις.

Την σχετική είδηση μεταδίδουν εδώ και λίγα λεπτά τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία (Reuters, Bloomberg). Τι ισχύει τελικά όσον αφορά τις κυρώσεις; Πιθανότατα έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας.

Ωστόσο, φάνηκε να αντικρούει αυτή τη δήλωση αργότερα την Πέμπτη, λέγοντας ότι μια τέτοια κίνηση είναι στην πραγματικότητα υπό εξέταση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail