Ο Ερντογάν δείχνει να φοβάται για κάτι: τι ανέφερε για τη χρήση των S-400

Russian Defense Ministry Press
Freepen.gr - Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η Άγκυρα θα χρησιμοποιήσει τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα αεράμυνας S-400 σε περίπτωση πιθανής επίθεσης εναντίον της Τουρκίας, σημειώνει το sputniknews.com.

"Κάποιοι αναρωτιούνται γιατί αγοράζουμε [τα S-400s] και κάνουμε μια τέτοια επένδυση. Εάν χρειαστεί, θα έχουμε το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουμε. Αν κάποιος μας επιτεθεί, θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα συστήματα πυραύλων, γι 'αυτό κάνουμε μια τέτοια επένδυση», ανέφερε η Τουρκική εφημερίδα Hurriyet ότι δήλωσε ο Ερντογάν.

Υπάρχει όμως κάτι το οποίο ανησυχεί τον Ταγίπ Ερντογάν και προβαίνει σε αυτή τη διευκρίνιση; Μήπως τελικά οι ρωσικοί πύραυλοι συνιστούν μεγαλύτερη αναγκαιότητα από τα μαχητικά F-35;

Ο Τούρκος πρόεδρος επιβεβαίωσε επίσης την ετοιμότητα της Τουρκίας να συμμετάσχει στην από κοινού παραγωγή των συστημάτων S-400.

"Όσον αφορά την κοινή παραγωγή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τη Ρωσία. Στην αρχή των διαπραγματεύσεών μας με τον [Ρώσο] Πρόεδρο Πούτιν, συμφωνήσαμε επί του θέματος και ελπίζω ότι θα αρχίσουμε την κοινή παραγωγή γιατί δεν υπάρχουν προβλήματα αυτή τη στιγμή ", ανέφερε ο Ερντογάν.

Η δήλωση έρχεται μετά την ανακοίνωση από τον Τούρκο πρόεδρο στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα ότι οι προετοιμασίες για την παράδοση των συστημάτων S-400 στην Τουρκία είναι ήδη "σε εξέλιξη".

"Υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που συμφωνήθηκαν με τη Ρωσία, αλλά δεν μπορώ να τις προσδιορίσω, αυτό δεν είναι σωστό", δήλωσε ο Ερντογάν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail