NBC: Ο Τραμπ διστάζει γιατί ο Ερντογάν απειλεί με έξοδο από το ΝΑΤΟ και εκδίωξη από το Ιντσιρλίκ

Freepen.gr - Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ αποστρέφεται την ιδέα της επιβολής σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία για την αγορά των ρωσικών πυραύλων και υποστήριξε τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια συνάντησης με ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές την Τρίτη, ανέφερε η Washington Post επικαλούμενες πηγές στη συνάντηση.

Η αδιαλλαξία του Τράμπ για την επιβολή σκληρών κυρώσεων οφείλεται στη συνάντησή του με τον Ερντογάν στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των G-20 στην Οσάκα τον περασμένο μήνα, κατά την οποία ο Ερντογάν απείλησε να αποσύρει την Τουρκία από το ΝΑΤΟ ή να εκδιώξει τον αμερικανικό στρατό από μια κρίσιμη αεροπορική βάση (Ιντσιρλίκ), μετέδωσε το NBC επικαλούμενο τέσσερις διαφορετικές πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Η απειλή θα μπορούσε να οδηγήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στην απώλεια ενός σημαντικού ρόλου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής που παρέχεται από την αεροπορική βάση στο İncirlik της νότιας Τουρκίας, η οποία φιλοξενεί ένα πλήθος χιλιάδων Αμερικανών και στεγάζει αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα.

Ο Ερντογάν επίσης προσπάθησε να κολακεύσει το Τράμπ, αποκαλώντας τον έναν καλύτερο επιχειρηματία από τον προκάτοχό του, Μπαράκ Ομπάμα, και ζητώντας του να συνάψει συμφωνία με την Τουρκία.

Ο John Cornyn, ένας από τους 40 γερουσιαστές που συναντήθηκαν με τον Τραμπ, δήλωσε στο Bloomberg ότι ο πρόεδρος απογοητεύθηκε από αυτό που είδε ως έλλειψη επιλογών στην αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Ο James E. Risch, πρόεδρος της επιτροπής για τις εξωτερικές σχέσεις της Γερουσίας των ΗΠΑ, ο οποίος προτρέπει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να μην παραιτηθεί από τις υποχρεωτικές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, ήταν επίσης στη συνάντηση.

"Ο Τραμπ φαινόταν να υποστηρίζει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία αντί σκληρών κυρώσεων" και διαφώνησε ανοιχτά με τον Risch, ανέφεραν άνθρωποι που γνωρίζουν για τη συνάντηση στην Washington Post.

"Όλοι στο δωμάτιο ήξεραν ότι υπήρχαν πολλές επιλογές και υπήρξε έντονη συζήτηση για όλες τις πλευρές του θέματος", ανέφερε η εφημερίδα ότι δήλωσε η εκπρόσωπος του Risch, Suzanne Wrasse.

"Αυτό που προσπαθεί να κάνει ο πρόεδρος είναι να ακολουθήσει μια πολύ ευρύτερη προσέγγιση σε αυτό το θέμα", δήλωσε ο γερουσιαστής David Perdue μετά τη συνάντηση.

"Ο Τραμπ διστάζει. Γι 'αυτό δεν έχετε δει μια άμεση ανταπόκριση των ΗΠΑ στην πρώτη παράδοση "των S-400", ανέφερε το NBC επικαλούμενο πρόσωπο εξοικειωμένο με τις συζητήσεις.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail