Η Τουρκία έτοιμη για κόντρα κυρώσεις στις ΗΠΑ στο Incirlik και συμπαραγωγή των S-400 με τους Ρώσους

(Reuters Photo)
Freepen.gr - Η Ρωσία και η Τουρκία συζητούν για τη δυνατότητα κατασκευής από κοινού ορισμένων εξαρτημάτων του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400 στην Τουρκία, όπως ανέφερε ο Σεργκέι Τσεμέζοφ, επικεφαλής του κρατικού ομίλου Rostec της Ρωσίας και μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Τουρκία άρχισε να λαμβάνει παραδόσεις ρωσικών συστημάτων S-400 νωρίτερα αυτό το μήνα, προτρέποντας τις Ηνωμένες Πολιτείες να αρχίσουν να αναστέλλουν τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα F-35 stealth fighter για θέματα ασφάλειας.

Το TASS σημειώνει ότι οι δηλώσεις του Τσεμέζοφ έγιναν αρχικά στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. 

Όσον αφορά τη διαμάχη με τις ΗΠΑ και τις επαπειλούμενες κυρώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu δήλωσε τη Δευτέρα στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι TGRT Haber ότι η Τουρκία θα αντιδράσει αν οι ΗΠΑ επιβάλουν κυρώσεις και ότι η Άγκυρα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις έναντι του F-35 εάν η Ουάσινγκτον προχωρήσει στην αποπομπή της:

"Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες προχωρήσουν σε κυρώσεις, θα απαντήσουμε αντίστοιχα. Ένα [σχετικό] βήμα μπορεί επίσης να ληφθεί όσον αφορά την αεροπορική βάση του Incirlik. Αυτή είναι μια φυσική θέση κάτω από αυτές τις συνθήκες, όχι μια απειλή και εκβιασμός».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail