Έβαλα στο faceapp το χάρτη της Ελλάδας...Μου εξαφάνισε Κύπρο, Θράκη, Μακεδονία και το μισό Αιγαίο

danimeili / pixabay
Ωραία είναι η μόδα του faceapp. Όχι για να την εγκαταστήσουμε και να δίνουμε πρόσβαση στα δεδομένα μας, περισσότερη από ό,τι υπάρχει αλλά υπό την έννοια να βλέπουμε το μέλλον και να προετοιμαστούμε για αυτό. 

Του Στρατή Μαζίδη

Έβαλα κι εγώ στην εφαρμογή το χάρτη της Ελλάδας για να τον δω μετά από μερικές δεκαετίες. Δεν είδα πουθενά την Κύπρο, τη Θράκη, τη Μακεδονία και το μισό Αιγαίο. Λογικό είναι, θα πει κανείς. Όπως στρώνεις, κοιμάσαι και ο Ελληνισμός ξάπλωσε κατάχαμα.

Η ζωή είναι απλή. Όταν πχ δεν προσέχεις τον εαυτό σου, θα τα βρεις μπροστά σου μετά από κάποιες δεκαετίες όταν η μηχανή δε θα είναι νέα με αντοχές. Έτσι και η χώρα μας, βάζοντας στην εφαρμογή το σημερινό της χάρτη, δε θα δει τον εαυτό της μεγαλύτερο ή ίδιο, αλλά μικρότερο.

Λογικό είναι όταν επί δεκαετίες αδιαφορείς για τη Θράκη κι εγκαταλείπεις άπαντες στα χέρια του προξενείου, να θερίσεις τα ζιζάνια όταν έρθει η ώρα.

Λογικό είναι όταν έχεις εγκαταλείψεις το ναυτικό και την αεροπορία σου, όχι μόνο την ΑΟΖ που δικαιούσαι αλλά και το μισό Αιγαίο να χάσεις από τους Τούρκους όταν κάποτε το διεκδικούσες ολόκληρο.

Λογικό είναι όταν αναγνωρίζεις μια κάποια "Μακεδονία" με "Μακεδόνες" και "μακεδονική" γλώσσα έξω από τα σύνορά σου, να χάσεις αυτή που σου ανήκει.

Λογικό είναι όταν επί 45 χρόνια συζείς με τον εισβολέα και βιαστή σου αλλά δε λαμβάνεις καμία ασφάλεια, στο τέλος να πάψεις να υφίστασαι.

Λογικό είναι όταν κάνεις το βίο αβίωτο στους γηγενείς οι οποίοι αρχίζουν να φεύγουν για να μην ξαναγυρίσουν και τους αντικαθιστάς με άλλους από κόσμους μακρινούς με διαφορετικές κουλτούρες. 

Λογικό είναι ότσαν κάποιοι σου τα λένε επίμονα αλλά εσύ σφυρίζεις αδιάφορα.

Λογικά είναι όλα τα παραπάνω. Το μόνο παράλογο είναι η αιτία που επιλέξαμε αυτήν την πορεία. Κάποιος να μας την εξηγήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail