Ερντογάν σε ΗΠΑ: Αν προχωρήσετε σε κυρώσεις, ξεχάστε την παραγγελία για τα Boeing

 Sputnik / Alexey Kudenko
Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε την Παρασκευή ότι η Άγκυρα θα μπορούσε να επανεξετάσει την αγορά αεροσκαφών της Boeing από τις Ηνωμένες Πολιτείες αν υλοποιήσουν την απειλή τους προχωρώντας σε κυρώσεις για την απόκτηση ρωσικών συστημάτων πυραυλικής αεροπορικής άμυνας S-400.

"Εμείς αγοράζουμε προηγμένα αεροσκάφη της Boeing, είμαστε καλοί πελάτες, αλλά αν πραγματοποιηθούν αυτές οι κυρώσεις, μπορούμε να επανεξετάσουμε τις αγορές μας", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Η Turkish Airlines έχει παραγγείλει 100 αεροσκάφη από την Boeing συνολικής αξίας περίπου 10 δις δολαρίων. Ένας ακόμη καλός λόγος για τις ΗΠΑ να παίξουν με το χρόνο έως τον Απρίλιο του 2020 οπότε αναμένεται η επιχειρησιακή λειτουργία των τουρκικών S-400 αλλάζοντας πλέον το τροπάριο και ζητώντας από την Αγκυρα να μην τους ενεργοποιήσει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail