Bloomberg: Η Τουρκία εγκατέλειψε τη Δύση. Καλά ξεμπερδέματα! Δεν άξιζε πια το ρίσκο

  New BFF.  Photographer: Sergei Chirikov/AFP
Freepen.gr - Κόλαφος το editorial του πρακτορείου Bloomberg κατά της Αγκυρας με τίτλο: "Η Τουρκία εγκατέλειψε τη Δύση. Καλά ξεμπερδέματα!" και υπότιτλο ότι ένας ολοένα και πιο ασταθής σύμμαχος δεν αξίζει πλέον τους κινδύνους.

Το σημείωμα αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιούσε επιθετική ρητορική εναντίον των ΗΠΑ, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, με το State Department να δείχνει υπομονή εκτιμώντας πως οι φανφάρες του Ερντογάν που προορίζονταν κυρίως για εγχώρια κατανάλωση, συνιστούσαν μια μικρή ταλαιπωρία - σίγουρα όχι αρκετή για τη Δύση να εγκαταλείψει την Τουρκία.

Ωστόσο, αναφέρει το άρθρο, η ρητορική του Τούρκου προέδρου συμβαδίζει πλέον με τις πράξεις του. Η απόκτηση των S-400 και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αποτελούν για το πρακτορείο, σκόπιμες προβοκατόρικες ενέργειες.

Το άρθρο σημειώνει ότι ο Ερντογάν εκτιμά πως τα συμφέροντά του εξυπηρετούνται πλέον καλύτερα με τη Ρωσία και για αυτό, αναφέρεται, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Το κείμενο υπογραμμίζει ότι η ΕΕ προχώρησε στις πρώτες κυρώσεις αλλά πρέπει να πάει παρακάτω καθώς επίσης πως η αποπομπή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 και η μη παράδοση των αεροσκαφών πρέπει να είναι τα πρώτα βήματα στην απαραίτητη συνέχεια (όπως διακοπή δανειοδοτήσεων).

Το κείμενο καταλήγει με το ερώτημα αν πρέπει να θεωρείται αξιόπιστος σύμμαχος ο Ερντογάν και προτρέπει τη Δύση να λάβει σοβαρά τα λόγια του προχωρώντας πλέον χωρίς αυτόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail