Η Γερμανία αρνείται να στείλει στρατό απέναντι στους Τούρκους για την προστασία των Κούρδων

Freepen.gr - Η Γερμανία απέρριψε ένα αίτημα από την Ουάσινγκτον για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, καθώς ο αμερικανικός στρατός προσπαθεί να μειώσει την παρουσία του στην περιοχή, περιγράφοντας την πρόταση ως ασυμβίβαστη με τη "γνωστή" πολιτική του Βερολίνου.

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για τη Συρία, James Jeffrey επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι είχε ζητήσει από τη γερμανική κυβέρνηση να διαθέσει στρατεύματα για να αντικαταστήσει τμήμα των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται επί του παρόντος στη Συρία. Είπε ότι το αίτημα ήταν μέρος της προετοιμασίας της Ουάσιγκτον για ενδεχόμενη στρατιωτική απόσυρση των ΗΠΑ στη χώρα.

Το Βερολίνο δεν περίμενε πολύ πριν εκδώσει μια «αυστηρή» άρνηση στον διατλαντικό σύμμαχό του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα ξεκαθάρισε ότι το Βερολίνο επιμένει στα υφιστάμενα μέτρα αντιμετώπισης του ISIS και δεν προτίθεται να στείλει χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή.

Ενώ η Γερμανία απέφυγε την ιδέα, ο Jeffrey φαίνεται πεπεισμένος ότι άλλοι σύμμαχοι των ΗΠΑ θα δεσμευτούν να στείλουν στρατεύματα στη Συρία.

Επί του πρακτέου, η Γερμανία αρνείται να αποτελέσει φράγμα για την Τουρκία απέναντι στους Κούρδους της Συρίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail