Ο Κυριάκος θεωρεί ότι η ανάποδη κωλοτούμπα του ΕΝΦΙΑ αντισταθμίζει εκείνης της Μακεδονίας

Μόλις λίγα 24ωρα χρειάστηκε η νέα ελληνική κυβέρνηση για να απωλέσει το ένα κάποιο ηθικό πλεονέκτημα που είχε αποκτήσει όσον αφορά το Σκοπιανό ζήτημα και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ένα πλεονέκτημα το οποίο κακώς της είχε πιστωθεί αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ειλικρινής πράγματι, απαντούσε σε ερωτήσεις εκείνη την εποχή, πως αν η Συμφωνία κυρωθεί, δεν υπάρχει γυρισμός (για αυτόν διότι για τη Συμφωνία υπάρχει εφόσον δεν τηρείται).

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο ο κόσμος δεν τα προσέχει αυτά, αντίθετα θυμόταν τους "μακεδονομάχους" βουλευτές κι υποψηφίους που έτρεχαν σε πλατείες και συλαλλητήρια. Το πιθανότερο είναι πως όλο αυτό το διάστημα θα υπόσχονταν και κατάργηση της Συμφωνίας μετά τις εκλογές. Μια φορά πάντως τουλάχιστον ένας το υποσχόταν και όχι κάποιος τυχαίος αλλά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης. 

Διαβάζουμε στο newsbeast.gr στις 10/9/2018 ότι ανέφερε μιλώντας στο 1ο Ετήσιο Οικονομικό Φόρουμ που διοργάνωσε ο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο περιθώριο της 83ης ΔΕΘ:

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, τάχθηκε κατά της διενέργειας δημοψηφίσματος, τονίζοντας ότι «καλύτερο δημοψήφισμα είναι οι εκλογές» και εάν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, θα έχει δικαίωμα να την ακυρώσει.

Ωστόσο οι άλλοτε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι (μ)πατριώτες βουλευτές, σήμερα ως υπουργοί βλέπουν πλέον θετικά τη Συμφωνία και μετά για να δικαιολογήσουν το σάλο, το κάνουν ακόμη χειρότερο μιλώντας για...διπλωματική γλώσσα σε διεθνές ακροατήριο.

Για τον πρωθυπουργό μόλις 85 λέξεις ήταν αρκετές για να αναφερθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Απεναντίας η ανάποδη κωλοτούμπα του ΕΝΦΙΑ έχει μεγαλύτερη σημασία. Ο πρωθυπουργός ξεκινά από φέτος τη μείωση του ΕΝΦΙΑ για όλους. Είναι αυτό που προτείναμε τα περασμένα χρόνια στον κ. Τσίπρα, να μη μοιράσει ένα άδικο κοινωνικό μέρισμα αλλά να προχωρήσει ακαριαία σε έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για όλους.

Ο πρωθυπουργός παρατηρώντας το προφανές, ότι δηλαδή το 40% των Μακεδόνων και σε ορισμένες περιπτώσεις το 50% βαρέθηκε να πάει να ψηφίσει, κι από τους υπόλοιπους, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποσπάσει ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο κόσμος ψηφίζει με δικά του κριτήρια τα οποία περισσότερο έχουν να κάνουν με το ψαχούλεμα της τσέπης και λιγότερο με οτιδήποτε άλλο. 

Ο προκάτοχός του, ίσως και λόγω ιδεοληψίας, είχε επιλέξει να σφάζει επί μονίμου βάσεως συγκεκριμένους και να μοιράζει άδικα. Αυτός επέλεξε να μοιράσει αναλογικά σε όλους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail