Η Μικρασία φωνάζει ότι έχει άλλους ιδιοκτήτες: Μοναδικός αρχαίος τοίχος από τερακότα βρέθηκε σε ελαιώνα στην Προύσα


Freepen.gr - Οι αρχαιολόγοι που πραγματοποιούν ανασκαφές σε έναν ελαιώνα στην βορειοδυτική επαρχία της Προύσας έχουν ανακαλύψει έναν τάφο με τοίχο από τερακότα  της ύστερης Ρωμαϊκής περίοδου, σύμφωνα με αναφορές την Παρασκευή που επικαλείται η dailysabah.com.

Ο μοναδικός τάφος ανακαλύφθηκε κοντά στην γειτονιά του Hisardere στην περιοχή Iznik, διάσημη για τα κεραμικά και τις πλάκες της.

Ο τάφος περιείχε σκελετούς δύο ανθρώπων, πρόσθεσαν εμπειρογνώμονες, συμπληρώνοντας ότι δεν βρέθηκαν αντικείμενα ή τιμαλφή, γεγονός που υποδηλώνει ότι ανήκαν σε απλούς ανθρώπους.

Η περιοχή που είχε τεθεί υπό προστασία από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού μετά από παράνομες ανασκαφές από κυνηγούς θησαυρών, αποκάλυψε ένα νεκροταφείο με σαρκοφάγους.

Οι ανασκαφές συντονίζονται από τον καθηγητή Dr. Ekin Meriç από το Τμήμα Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Dokuz Eylül αποσκοπώντας στην ανακάλυψη κι άλλων αρχαίων αντικειμένων και τάφων κοντά στην περιοχή.

Οι ειδικοί προβλέπουν ότι η περιοχή θα μπορούσε να είναι μια νεκρόπολη δηλαδή ένα μεγάλο και αρχαίο νεκροταφείο με περίτεχνα ταφικά καταλύματα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail