Διέρρευσε χάρτης με τις θέσεις των πυρηνικών όπλων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη


Ένας οργανισμός που συνδέεται με το ΝΑΤΟ κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη συνέχεια διέγραψε ένα έγγραφο το οποίο προφανώς επιβεβαίωσε κάτι για το οποίο υπήρχαν υποψίες για μεγάλο χρονικό διάστημα - ότι τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ αποθηκεύονται σε αεροπορικές βάσεις σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. 

Παρουσίαση Freepen.gr

Το έγγραφο καταρτίστηκε τον Απρίλιο και ένα αντίγραφο δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τη βελγική εφημερίδα De Morgen, σύμφωνα με την οποία οι πυρηνικές βόμβες Β61 αποθηκεύονται επί του παρόντος σε έξι βάσεις στην Ευρώπη.

Πρόκειται για τις αεροπορικές βάσεις του Kleine Brogel στο Βέλγιο, του Büchel στη Γερμανία, του Aviano και του Ghedi-Torre στην Ιταλία, του Volkel στην Ολλανδία και του Incirlik στην Τουρκία. Η παρουσία των όπλων απορρέει από μια συμφωνία κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου στη δεκαετία του 1960, με στόχο την αποτροπή της Σοβιετικής Ένωσης και την πείρα των εμπλεκόμενων χωρών ότι δεν ήταν απαραίτητο να ξεκινήσουν τα δικά τους προγράμματα πυρηνικών όπλων.

Οι βόμβες B61 είναι ένα στρατηγικό όπλο και μπορεί να αναπτυχθεί σε μια σειρά αεροσκαφών όπως τα F-15E, F-16 και Tornado. Μπορεί να απελευθερωθεί σε ταχύτητες μέχρι Mach 2 και να πέσει τόσο χαμηλά όσο τα 50 πόδια όπου διαθέτει καθυστέρηση 31 δευτερολέπτων για να επιτρέψει στο αεροσκάφος που την εξαπολύει να ξεφύγει από την ακτίνα έκρηξης.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.