Το όλο πακέτο της συνέντευξης Τσίπρα ήταν για μπανανίες: Η δε παρουσία της Κοσιώνη μας ξεπερνά

Το ότι φαίνεται εντελώς φυσιολογικό να παίρνει συνέντευξη από τον Τσίπρα η Κοσιώνη που είναι νύφη του Μητσοτάκη με ξεπερνά. Αν δεν το έχουν καταλάβει κάποιοι ακόμη, ο βαθμός συγγένειας που έχει πλέον ως ανήκουσα στην οικογένεια Μητσοτάκη καθιστά αντιδεοντολογική την οποιαδήποτε συμμετοχή της σε οποιαδήποτε συνέντευξη πολιτικών.

Ελένη Παπαδοπούλου

Και καλά, χτές αυτή νόμιζε ότι μπορεί να συνεχίσει να κάνει την αντικειμενική δημοσιογράφο. Ο περίγυρος της δεν έπρεπε να ΜΗΝ την αφήσει να εκτεθεί; Ο ΣΚΑΙ που θέλει να πλασάρεται και ως σοβαρός, αν ήταν όντως σοβαρός, θα την είχε αποκλείσει από την συνέντευξη. Όταν είσαι η νύφη του Μητσοτάκη δεν παίρνεις συνέντευξη από τον Τσίπρα.

Η χτεσινή συνέντευξη, όλο το πακετάκι, ήταν για Μπανανίες. Πρωθυπουργός Μπανανίας και δημοσιογράφοι Μπανανίας, αν και θα εξαιρέσω λίγο τον Παπαχελά, που προσπάθησε να σταθεί κάποιες στιγμές στο ύψος των περιστάσεων. Αν κάποιος έχασε από αυτή την συνέντευξη ήταν η Κοσιώνη. Και ο Σκάι, για μία ακόμη φορά.

Και θα προσθέσω κάτι ακόμη που μου έκανε άσχημη εντύπωση, όσο κι αν απεχθάνομαι τον Τσίπρα και το συνάφι του. Αμέσως μετά την συνέντευξη ο ΣΚΑΙ προέβαλε το ρεπορτάζ του για τα 4 χρόνια κυβέρνησης Τσίπρα, όπου τέλος πάντων είδαμε για μία ακόμη φορά αυτά που ξέραμε.

Θεωρώ αντιδεοντολογικό και φάουλ να έχεις σε συνέντευξη τον Χ πολιτικό και μετά από την συνέντευξη, στο καπάκι, να τον ξεφτιλίζεις με ρεπορτάζ. Sorry, αλλά αυτά τα έκαναν οι αλήτες Ζαίοι και τα left. Ντροπή!

Θεωρώ επίσης αντιδεοντολογικό να προβάλεις προεκλογικά τέτοια ρεπορτάζ, άσχετα του ότι ήταν σοβαρό και αληθές. Εγώ προεκλογικά το είδα σαν προεκλογικό σποτάκι της ΝΔ, όχι σαν σοβαρό ρεπορτάζ.

Ο Τσίπρας είναι θρασύτατος. Θρασύτατα μπορούν να τον αντιμετωπίσουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Οχι η υποτιθέμενη αντικειμενική δημοσιογραφία. Το να βγαίνει ολόκληρο κανάλι και να δείχνει το ίδιο θράσος και να πουσάρει όσο δεν παίρνει τη ΝΔ εν προκειμένω, συγγνώμη αλλά πρόκειται για δημοσιογραφική αλητεία. Μόνο σημαιάκια δεν έχουν κρεμάσει εκεί μέσα.

Όλα τα ΜΜΕ κάπου κλίνουν, αλλά εν πάση περιπτώση αυτό γίνεται κάπως διακριτικά, άσχετα αν όλοι γνωρίζουμε πού ανήκει το κάθε μέσο.

Η συμπεριφορά του ΣΚΑΙ έχει για μένα ξεπεράσει κάθε όριο, έχει υπερβεί κάθε κανόνα δεοντολογίας, έχει παραβεί κάθε κανόνα σοβαρής ενημέρωσης.

Ο ΣΚΑΙ με προσβάλλει ως πολίτη πλέον. Με προσβάλλει η μεροληψία του, η αισθητική του, το θράσος του και η μανταμοσουσουδίστικη συμπεριφορά του να πλασάρει τις φακές ως φιλέτο.

Από μένα είναι όχι.

* Η Ελένη Παπαδοπούλου σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, έχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης από το Πανεπιστήμιο του Bath, στην Μ. Βρετανία και είναι διδάκτωρ Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail