Το πολύ σοβαρό συμβάν που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε αστυνομική τραγωδία πρέπει να περάσει έτσι;

Ένα συμβάν το οποίο πέρασε σχετικά απαρατήρητο έλαβε χώρα προχθές το βράδυ στη Χαλκίδα όπου λίγο έλειψε να οδηγήσει σε τραγωδία με θύματα αστυνομικούς. Δύο άνδρες 28 και 22 ετών διέπραξαν κλοπή σε σπίτι της περιοχής και αμέσως η Αστυνομία έχοντας ενημέρωση, κινήθηκε για τον εντοπισμό και σύλληψή τους.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι δύο άνδρες οδηγούσαν όχημα χωρίς πινακίδες ενώ φαίνεται πως είναι μπλεγμένοι και με ναρκωτικά. Οδηγούσαν με μεγάλη ταχύτητα επιδιδόμενοι σε επικίνδυνους ελιγμούς. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα και σε μπλόκο  έκανα χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων για να σταματήσει. 

Όχι μόνο δε συνέβη αυτό αλλά κατά την προσέγγιση του οχήματος από τους αστυνομικούς ο 28χρονος οδηγός κινήθηκε με ανθρωποκτόνο πρόθεση, προς το μέρος τους, με σκοπό την αποφυγή του επικείμενου ελέγχου και τη διαφυγή τους.

Άμεσα ένας από τους δύο αστυνομικούς κινήθηκε ψύχραιμα και γρήγορα, κάνοντας χρήση του ατομικού του οπλισμού, ανέκοψε την πορεία του οχήματος προς το μέρος τους, βάλλοντας μια φορά στα μηχανικά του μέρη. Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή πεζή. Ο 28χρονος συνελήφθη μετά από πεζή καταδίωξη, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή και συνελήφθη και ο 22χρονος, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημα των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης, διαρρηκτικό εργαλείο τύπου κατσαβίδι, καθώς και χρυσό ρολόι που ήταν προϊόν κλοπής (μεταξύ άλλων αντικειμένων).

Θα πει κανείς, ότι τέλος καλό, όλα καλά, πού είναι το μεμπτό;

Το μεμπτό έγκειται στο ότι ο 22χρονος βρισκόταν σε άδεια από Κατάστημα Κράτησης της χώρας που έληγε στις 15-07-2019 ενώ, εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας, με ποινή φυλάκισης (12) μηνών, για το αδίκημα της κλοπής.

Επίσης το όχημα δεν είχε πινακίδες καθώς είχαν αφαιρεθεί τον περασμένο Μάιο από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Χαλκίδας, για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. (επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρήση ζώνης ασφαλείας κ.λ.π.).

Κι αναρωτιέται κανείς, ως πότε θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία με τη χορήγηση αδειών σε περιπτώσεις φυλακισμένων οι οποίοι εγκυμονούν κινδύνους για το κοινωνικό σύνολο; Εδώ δεν πρόκειται για κάποιον που πχ διέπραξε έγκλημα τιμής. Είναι προφανές ότι πρόκειται για παραβατικά στοιχεία.

Για ποιο λόγο να δοθεί πενθήμερη άδεια στον 22χρονο; Για να κλέψει στο μεσοδιάστημα; Για να βγει ο Χάρος παγανιά όσο οδηγεί αυτός ή ο σύντροφός του στο έγκλημα; Για να σκοτωθούν αθώοι άνθρωποι; Για να έχασαν πχ από την επίθεση τη ζωή τους δύο αστυνομικοί; Σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας κινήθηκαν με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Και ποιοι είναι αυτοί οι αστυνομικοί που ρίσκαραν τη ζωή τους διότι κάποιοι...δικαιούνται άδειες; Έχουν γυναίκα; Παιδιά; Γονείς; Τι στην ευχή δικαίωμα είναι αυτό όταν δέχεται επίθεση η περιουσία και η ζωή τρίτων;

Ως πότε θα συντηρείται αυτή η αρρωστημένη κατάσταση; Τι είδους δικαιοσύνη και νομικό σύστημα είναι αυτό που εξυπηρετεί τον εγκληματία και θέτει σε κίνδυνο τόσο τον φιλήσυχο όσο και τον άνθρωπο του καθήκοντος;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail