Μπλόκο από το Ισραήλ σε Βορίδη: «Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με τον αντισημίτη» - Καρφιά για Αδωνι


Freepen.gr - Το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη λόγω του αντισημιτικού παρελθόντος του, ανέφερε ανώτατο διπλωματικό στέλεχος στην εφημερίδα Jerusalem Post την Τετάρτη.

Ο Μητσοτάκης θεωρείται ότι υποστηρίζει έντονα το Ισραήλ αλλά ο Βορίδης έχει ιστορία αντισημιτικών ενεργειών και δηλώσεων. Όπως σημειώνει το κείμενο, είναι ο ιδρυτής του Ελληνικού Μετώπου με το οποίο κατέβηκε στις εθνικές εκλογές του 2000 "μαζί με έναν άνθρωπο που έγραψε 1.400 σελίδε για τους Εβραίους". Το 2005 συγχωνεύθηκε με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη με το άρθρο να σημειώνει ότι κατηγόρησε τους Εβραίους για την 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Sabby Minos, Έλληνας Εβραίος, έγραψε στη Haaretz το 2012 ότι ο Βορίδης έχει "μακρά ιστορία άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας, συμπεριλαμβανομένων φυσικών απειλών για εβραϊκές οικογένειες".

Στο στόχαστρο και ο Αδωνις Γεωργιάδης για τον οποίο αναφέρεται ότι εξέδωσε το βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη "Εβραίοι, όλη η αλήθεια" ενώ παρατίθενται και παλαιότερες τοποθετήσεις του για τους Εβραίους όπως ότι ελέγχουν τις τράπεζες και πως από αυτούς εξαρτάται το ελληνικό χρέος.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail