Το ενεργειακό στην Ανατολική Μεσόγειο είναι θέμα εταιρειών: Η Ελλάδα καλείται να επιλέξει στρατόπεδο όπως η Κύπρος

Ο οικονομολόγος – αναλυτής Γιώργος Αδαλής μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί κατά την γνώμη του στην Ελλάδα πρέπει πρώτιστα να αντιληφθούμε ότι το ενεργειακό «παιχνίδι» και η ύπαρξη ή όχι πολεμικών εντάσεων, δεν είναι πρώτιστα θέμα διακρατικών ανταγωνισμών ή επιλογών ηγετών, αλλά ιδίως στην Ανατολική Μεσόγειο μια διαδικασία επανατοποθέτησης όλων των πολυεθνικών κολοσσών στο πεδίο των υδρογονανθράκων. 

Όπως είπε, από την στιγμή που έχουν αυτοί οι κολοσσοί αποφασίσει να εξορύξουν τους ενεργειακούς πόρους στην περιοχή, το θέμα είναι η Ελλάδα να αντιληφθεί και να αποφασίσει με ποιους θα συμμαχήσει και με ποιους όχι , αν θέλει να είναι εντός του «παιχνιδιού» ή απλά θεατής στον διαμοιρασμό του πλούτου της.

Ο Γιώργος Αδαλής, παρέθεσε και πίνακες οικονομετρίας, που οι οικονομικοί τους δείκτες φαινομενικά μη συγκρίσιμοι αλλά στην πράξη σε απόλυτη συνάφεια , όπως είπε, σηματοδοτούν ότι σε αυτή την φάση οι πολυεθνικές που έχουν υπερκέρδη από τον αποπληθωρισμό και στο χώρο των υδρογονανθράκων, έχουν επιλέξει να πορευτούν σε συνθήκες ομαλότητας και όχι πολεμικών συγκρούσεων, που θα οδηγούσε σε ζημίες και τις ίδιες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν τα δεδομένα αλλάξουν δεν θα αλλάξει και η στόχευση.

Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.