Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαφανίσεις ένα έθνος, ένας είναι αυτός που ψηφίσαμε

meineresterampe / pixabay
Η Βουλγαρία είναι ένα κράτος με σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική και ταυτόχρονα το έθνος που συρρικνώνεται με τους πιο γρήγορους ρυθμούς στον κόσμο. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξαφανίσεις ένα έθνος.

Ο νεοφιλευθερισμός, αυτό που ψηφίσατε, είναι ένας από αυτούς. Όταν δουλεύεις σαν σκλάβος 11 με 12 ώρες για να πάρεις 300 ευρώ και σε περιμένει μια σύνταξη 200 ευρώ φυσικά και δε θα κάνεις παιδιά. Επιπλέον θα φύγεις από τη χώρα με την πρώτη ευκαιρία που θα σου δοθεί όταν το σχέδιο είναι να ξεπουληθει ό,τι απέμενε με αντάλλαγμα μισθούς πείνας.

Η ανάπτυξη αυτή ωφελεί βιομηχάνους και πολυεθνικές όχι το σύνολο των Ελλήνων. Μου έλεγε φίλη μου ότι όταν είχε πάει μια μέρα στον Πειραιά, είδε κατοίκους που αντιδρούσαν στο να δοθεί η Πειραϊκή στην Cosco. Έλεγαν πως δεν μπορεί παντού να υπάρχει κρουαζιέρα γιατί δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν.

Τη διαδήλωση δεν την είδα σε κανένα κανάλι, αντίθετα πρόσεξα για το ΚΑΣ και για τους Μαδούρους που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Όταν ξυπνήσουμε δούλοι στη χώρα μας, ίσως τότε καταλάβουμε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail