Η Τουρκία πολεμά με αντιπροσώπους σε Χάμα και Ιντλίμπ: Τα σχέδιά της για την περιοχή

Freepen.gr - Η Τουρκία προσπαθεί να μετατρέψει τη Χάμα και το Ιντλίμπ σε μια ατέλειωτη πολεμική ζώνη, καθώς οι τελευταίες επιθέσεις των τρομοκρατών είχαν σκοπό να αλλάξουν τις γραμμές του μετώπου σε βάρος του συριακού στρατού, δήλωσε ο Σύριος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Haytham Hassoun στην αραβική έκδοση του Sputnik.

"Τις τελευταίες εβδομάδες, οι ένοπλες ομάδες πραγματοποιούν διαδοχικές επιθέσεις για να αλλάξουν τις γραμμές επαφής και τον έλεγχο της γεωγραφίας της".

"Αλλά αφού οι ομάδες αυτές κατάφεραν να επιτύχουν πολλά οφέλη, ο Συριακός Αραβικός Στρατός άντεψε τις επιθέσεις και τις μετέτρεψε σε μάχη καταστροφής ενάντια σε αυτές τις τρομοκρατικές ομάδες. Ο Στρατός κατάφερε να επιφέρει σοβαρές απώλειες σε αυτούς τους τρομοκράτες", δήλωσε ο Hassoun.

Ο Hassoun τόνισε επίσης ότι "τις τελευταίες ώρες, η πολεμική αεροπορία της Συρίας έχει αρχίσει να στοχεύει στην έδρα της ηγεσίας και στις θέσεις εκτόξευσης ρουκετών των τρομοκρατικών ομάδων που υποστηρίζονται από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις".

"Η ισορροπία είναι τώρα προς το συμφέρον του Συριακού Αραβικού Στρατού, αλλά όσον αφορά τον πολιτικό στόχο, αυτό που θέλει η Τουρκία είναι να μετατρέψει την περιοχή σε συνεχή αρένα των επιχειρήσεων. Επιδιώκουν να ελέγχουν νέες τοποθεσίες μέσω επαναλαμβανόμενων επιθέσεων, ειδικά εκείνων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην ανατολική Λατάκια".

Προηγουμένως, το πρακτορείο ειδήσεων Fars του Ιράν παρουσίασε μια παρόμοια ανάλυση σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας και τις σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις της ανατολικά του Ευφράτη.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail