Ο Κιμ το ξαναπάτησε και σήκωσε τη Νότια Κορέα στο πόδι

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους βραχείας εμβέλειας νωρίς την Τετάρτη, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, λίγες μόνο ημέρες μετά την εκτόξευση δύο παρόμοιων πυραύλων που είχαν σκοπό να πιέσουν τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν τις επερχόμενες στρατιωτικές ασκήσεις, αναφέρει το reuters.

Σύμφωνα με το RT τα δύο βλήματα πέταξαν σε ύψος 30χλμ και έπεσαν στη θάλασσα μετά από μια πορεία 250 χλμ. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το Γουονσάν στην ανατολική ακτή. Τα βλήματα, γνωστά ως KN-23, έχουν σχεδιαστεί για να αποφεύγουν τα συστήματα πυραυλικής άμυνας, διευκολύνοντας την απόκρυψη, την εκτόξευση και τον ελιγμό κατά την πτήση.

Η δοκιμή ακολούθησε εκείνη της 25ης Ιουλίου, που ήταν η πρώτη δοκιμή πυραύλων της Βόρειας Κορέας από τότε που ο ηγέτης Kim Jong Un και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump συναντήθηκαν στις 30 Ιουνίου και συμφώνησαν να αναβιώσουν τις μόνιμες συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση.

"Οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας δεν βοηθούν στη μείωση των στρατιωτικών εντάσεων ούτε συμβάλλουν στη διατήρηση της δυναμικής για τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Κορέας Kang Kyung-wha σε δημοσιογράφους στη Σεούλ πριν φύγει για ένα φόρουμ ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ασία στη Μπανγκόκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail