Η Ουάσινγκτον επιδιώκει ένα ακόμη χτύπημα στο ρούβλι και τη ρωσική οικονομία


velikorodov94 / pixabay
Freepen.gr - Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε τροποποίηση του σχεδίου στρατιωτικού προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2020. Το έγγραφο προβλέπει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων κατά του κρατικού χρέους της Ρωσίας και στόχος του είναι να χτυπήσει το ρούβλι και την οικονομία της χώρας γενικά, δήλωσε ο οικονομολόγος Dmitri Abzalov.

Όπως γράφει ο Paul Antonopoulos για το fort-russ.com, o εμπειρογνώμονας πιστεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας θα πρέπει να διορθώσει το πρόγραμμα δανείων και το σχέδιο του προϋπολογισμού αναζητώντας γρήγορα νέα κανάλια χρηματοδότησης. Επιπλέον, με αυτήν την κίνηση, το αμερικανικό ίδρυμα επιδιώκει να αποτρέψει την επανάληψη των σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας που φαίνεται ότι ξεκίνησε στη σύνοδο κορυφής της G20.

Αντιμέτωποι με την πιθανή απειλή κυρώσεων, ένα μεγάλο μέρος των επενδυτών άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον για το ρωσικό χρέος, ανέφερε ο Abzalov.

«Συνήθως η πίεση που ασκείται στα ομόλογα συνοδεύεται από την πίεση που επηρεάζει το εθνικό νόμισμα, αν και δεν είναι η πιο σοβαρή πρόταση που αντιμετωπίζουν οι αμερικανοί πολιτικοί, οι επενδυτές θα αντιδράσουν σε αυτό με έναν αρκετά οδυνηρό τρόπο», πρόσθεσε ο οικονομολόγος της ρωσικής εφημερίδας Vzglyad.

Σύμφωνα με τον Abzalov, όταν υπάρχει υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, η κεντρική τράπεζα αρχίζει κατά κανόνα να χειρίζεται το επιτόκιο. Προηγουμένως, η κύρια οικονομική ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας είχε αρχίσει τη διαδικασία μείωσης του επιτοκίου που επηρεάζει την αξία των πιστώσεων.

"Η απόφαση της [Βουλής των Αντιπροσώπων των Η.Π.Α.] μπορεί να οδηγήσει σε μείωση του επιτοκίου που έχει προγραμματιστεί φέτος, και η Ρωσία θα πρέπει να εκσυγχρονίσει το πρόγραμμα εξωτερικών δανείων της. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές που δεν είναι κάτοικοι θα αντιμετωπίσουν προβλήματα όταν αγοράζουν ρωσικά ομόλογα", κατέληξε ο Abzalov.

Οι συντάκτες του νομοσχεδίου που ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ήταν οι Δημοκρατικοί Brad Sherman και Maxine Waters.

Ο Sherman εξήγησε ότι η νέα τροπολογία περιλαμβάνει την εισαγωγή "σοβαρών κυρώσεων για το δημόσιο χρέος της Ρωσίας και προβλέπει ότι κανένας Αμερικανός πολίτης δεν μπορεί να συνάψει τις αντίστοιχες συμφωνίες".

Σύμφωνα με τον αμερικανικό πολιτικό, το Κογκρέσο χρειάζεται έναν σοβαρό μηχανισμό για να τιμωρήσει τη Ρωσία για αυτό που «έκανε με τις προηγούμενες εκλογές» στις ΗΠΑ και να μην «της επιτρέψει να παρέμβει στο μέλλον».

Το σχέδιο αυτό εγκρίθηκε παρά το γεγονός ότι η Μόσχα έχει επανειλημμένα απορρίψει τις κατηγορίες της Ουάσιγκτον για την παρέμβασή της στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έτερος συντάκτης, Maxine Waters, έγινε ευρύτερα γνωστός μετά τη συνομιλία του με τους τηλεφωνικούς φαρσέρ Vladimir Kuznetsov και Alexei Stoliarov - γνωστότεροι ως Vován και το Lexus. Εμφανίστηκαν ως ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολόντιμιρ Γκίρισαν και είπαν στον Waters για την υποτιθέμενη παρέμβαση του Κρεμλίνου στις εσωτερικές υποθέσεις του Λιμπόπο - μια φανταστικής χώρας!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail