Βαρύ πεπόνι ο Τραμπ: ξεκαθάρισε σε γερουσιαστές ότι δεν επιθυμεί να τιμωρήσει την Τουρκία

Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ κατέστησε σαφές στους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές κατά τη διάρκεια κλειστής συνάντησης την Τρίτη το απόγευμα ότι δεν επιθυμεί να τιμωρήσει την Τουρκία για την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων, ανέφερε το CNN επικαλούμενο δυο ρεπουμπλικανικές πηγές.

Εκεί «δεν υπήρχε μεγάλη διάθεση για τη θέση αυτή» μεταξύ των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών στη συνάντηση, δήλωσε μια Ρεπουμπλικανική πηγή της Γερουσίας, εξηγώντας ότι ο Τράμπ αντιμετώπισε την αντίδραση των γερουσιαστών κατά την απογευματινή συνάντηση στο Λευκό Οίκο.

Οι γερουσιαστές δήλωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά, βάσει του νόμου CAATSA, αλλά η κατάσταση της Τουρκίας ως συμμάχου του ΝΑΤΟ περιπλέκει την κατάσταση. Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου δεν απάντησε σε ένα αίτημα για σχολιασμό της συνάντησης.

Ο Τούρμπ κατέστησε σαφές το τελευταίο διάστημα ότι είναι απρόθυμος να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για την αγορά, κατηγορώντας τη διοίκηση του Ομπάμα για την αγορά του ρωσικού συστήματος πυραύλων από την Τουρκία, λέγοντας ότι είχε αρνηθεί να πουλήσει στην Αγκυρα το σύστημα Patriot.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail