Η δραματική επιστολή της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Είμαστε περικυκλωμένοι από την Τουρκία

Freepen.gr - Η ακόλουθη επιστολή εστάλη από την Κυπριακή Δημοκρατία στον ΟΗΕ όπου μέσα σε έξι σελίδες και με τους σχετικούς χάρτες παρουσιάζεται η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα. Στην επιστολή παρουσιάζεται αναλυτικά η δραστηριότητα του κάθε τουρκικού σκάφους. 

Στην περίπτωση του ΓΙΑΒΟΥΖ σημειώνεται ότι υπάρχει και παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας καθώς βρίσκεται εντός των χωρικών υδάτων της χώρας και σημειώνεται ότι η Αγκυρα βρίσκεται παρανόμως εκεί με την άδεια του ψευδοκράτους.

Σχετική αναφορά γίνεται επίσης στη δραστηριότητα του ΦΑΤΙΧ αλλά και του ερευνητικού σκάφους ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ. Σημειώνεται δε ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί περί υφαλοκρηπίδας της Τουρκίας είναι και σε βάρος των Τουρκοκυπρίων αφού η Αγκυρα δεν αναγνωρίζει την ΑΟΖ κι επισημαίνει ότι η Λευκωσία επιθυμεί τη δίκαιη λύση του Κυπριακού ώστε και η τουρκοκυπριακή πλευρά να μετάσχει στα κέρδη της εξόρυξης των υδρογονανθράκων.

Ο Πόλλυς Ιωάννου καταλήγει στην επιστολή σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται επί του παρόντος περικυκλωμένη από τουρκικά ερευνητικά αλλά και πολεμικά σκάφη. Υπογραμμίζει τη διαρκή διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων και την στρατιωτικοποίηση της περιοχής με κινδύνους για την ειρήνη, ασφάλεια και θαλάσσια ναυσιπλοΐα.

Ο ΟΗΕ πάντως μάλλον είναι κουφός και τυφλός.

Πατήστε πάνω στις εικόνες για πλήρη μεγέθυνση.





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail